PM. Copenhagen Phil indtager Roskilde og Næstved facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phil indtager
Roskilde og Næstved

Copenhagen Phils 70 musikere strømmer til Roskilde og Næstved den hhv. 7. og 9. juni for at fylde byerne med musik lige fra skoler, dag- og plejecentre, byernes hospitaler samt for det lokale politi og erhvervsliv. De mange musikbegivenheder kulminerer med en stor familiekoncert om aftenen – med Michael Carøe som syngende crooner-konferencier.
Det er ikke hver dag, at et symfoniorkester indtager en hel by en hel dag, men i juni fylder Copenhagen Phil – hele Sjællands symfoniorkester – både Byparken i Roskilde og Arena Næstved med musik.
Publikum kan se frem til en festlig familiekoncert fyldt med ’highlights’ fra nogle af alle tiders største og mest kendte klassiske værker lige fra Stravinskijs ’Ildfuglen’ til Niels W. Gades ’Elverskud’, den smukke ’Nimrod’ fra Elgars ’Enigma Variationer’ og ’Star Wars’ af filmkomponisten over dem alle, John Williams. Michael Carøe guider publikum igennem kon­cert­en som syngende konferencier – og tager os selvfølgelig med ind i sit crooner-univers, når han synger Frank Sinatra.
Med på scenerne står også omkring 100 lokale kor­sangere.

For store og små – og patienter

De store familiekoncerter er kulminationen på musikdage, hvor symfoniorkestret har spillet for de lokale borgere på skoler, alle dag- og plejecentre i kommunerne, for det lokale politi og erhvervsliv og ikke mindst på både Roskilde Sygehus (22. maj) og Næstved Sygehus (29. maj), hvor de mange musikere fylder patientgange, stuer og fællesarealer med musikalsk vellyd.
Der er med andre ord store musikalske oplevelser i vente for både store og små. Orkestrets musikchef Uffe Savery siger:
“Copenhagen Phil er hele Sjællands symfoniorkester, og vi vil gerne møde så mange af Sjællands borgere som muligt. Det er vores ambition, at alle, der kommer i berøring med orkestret, får en uforglemmelig og inspirerende oplevelse. Et symfoni­orkester har mange strenge at spille på, og vi spiller på dem alle sammen, når vi indtager Roskilde og Næstved og sender musikken ud til både børn og unge, indlagte på hospitalet, erhvervslivet, familier og bedsteforældre.”
I begge byer starter koncerten kl. 19:30. I Roskilde er den gratis, i Næstved er der entré på 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn.
Copenhagen Phil kalder musikdagene for ”Et symfoniorkester kommer til byen”, og de er blevet til i tæt samarbejde med hhv. Roskilde- og Næstved Kommune.
Michael Carøe Pressefoto 578×600
PRAKTISK INFO
Copenhagen Phil – hele Sjællands symfoniorkester
Dirigent / Jakob Hultberg
Syngende konferencier / Michael Carøe
Uddrag fra bl.a.:
- Stravinskijs ‘Ildfuglen’
- Bernsteins ‘Candide Ouverture’
- ‘Morgensang’ fra Niels W. Gades ‘Elverskud’
- Elgars ’Nimrod’ fra ‘Enigma Variationer’
- ‘Star Wars’ af John Williams
- Michael Carøe synger Frank Sinatra
7. juni kl. 19:30
Byparken, Roskilde
Med lokale korsangere fra ‘Roskilde Synger’
Gratis
9. juni kl. 19:30
Arena Næstved
Med lokale korsangere
Entré: Voksne 100 kr., børn 50 kr.
Billetsalg på arenanaestved.billetten.dk
Koncerten varer ca. 70 minutter.
Læs mere om koncerten i Roskilde / Næstved
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019