PM. Copenhagen Phil går bag om "Sacre" facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phil går bag om “Sacre”

Lørdag den 22. april 2017 tager Copenhagen Phil igen på en rejse bag om musikken – denne gang med skuespiller Olaf Johannessen som fortæller. Sammen går de bag om Stravinskijs mester­værk Le Sacre du Printemps, der fik en noget turbulent modtagelse, da værket havde premiere i 1913. Hele 100 musikere sidder på scenen.
Tag med på en dragende tur til Paris anno 1913. Her sidder Stravinskij til premieren på sin epokegørende ballet Le Sacre du Printemps og bliver mødt af råb, slåskampe og vrede til­hørere. Det parisiske publikum er forargede over kom­po­nist­ens nye ballet – endda i en sådan grad, at politiet må tilkaldes. Men intet kan stoppe den ophidsede folkemængde, der for­vent­ede at se en klassisk forestilling, men i stedet blev vidner til ét af datidens mest nyskabende og banebrydende mester­værker.
Olaf Johannessen er fortælleren til historien bag Sacre – der vendte op og ned på konventionerne og ændrede en hel musik­verden. Olaf Johannessen er især kendt for sin medvirken i tv-serien Forbrydelsen III, hvor han spillede statsminister Kristian Kamper. På Det Kgl. Teater har han været fastansat i 10 år, og han har bl.a. modtaget tre Reumert priser, flere mindelegater, Dannebrogordenen, Lauritzen Prisen i 2010, en Robert for bedste mandlige birolle (TV) i 2013 samt Teater­pokalen 2014.
Koncertens dirigent er den femdobbelte Grammy-vindende Giancarlo Guerrero. Guerrero er chefdirigent for Nashville Symphony Orchestra, en post han har haft siden 2009 og for nylig forpligtet sig til frem til sæson 2024-25. Guerrero er en lidenskabelig fortaler for ny og moderne musik og har (ur)opført værker af flere af USAs mest respekterede kom­po­nister. Guerrero har optrådt med mange af de fremtrædende orkestre i både Nordamerika og Europa bl.a. i Boston, Cin­cin­nati, Washington, Los Angeles samt med London Philharmonic Orchestra, Frankfurt Radio­sym­fo­ni­orkestret og Orchestre Philharmonique de Radio France.

Bag om musikken

Koncerten den 22. april 2017 er en del af Copenhagen Phils Bag Om Musikken-koncertrække, hvor orkestret tager publikum med på en tryllebindende rejse med én af Danmarks bedste skuespillere i front som historiefortæller. Her møder vi de geniale komponister – og tryllebindes­ af­ dragende for­tæl­ling­er­ om musikkens ­tilblivelse.
Koncertens første del væver­ store­ og ­små historier om værkets ­vej ­fra ­nodepapir til ­koncertsal sammen med musik­eksempler og kommer bag om Sacre – der efter pausen spilles for ­fuld udblæsning ­af ­det ­store symfoniorkester.
Ved koncerten denne eftermiddag arbejder Copenhagen Phil igen sammen med næste generation af orkestermusikere, når stu­de­ren­de fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium spiller med på fuldt professionelt niveau og udvider orkestret til hele 100 musikere.
Olaf Johannessen.
Giancarlo Guerrero.
PRAKTISK INFO
”BAG OM SACRE”
Lørdag 22. april 2017 kl. 16:00
Konservatoriets Koncertsal
Copenhagen Phil
Dirigent / Giancarlo Guerrero
Fortæller / Olaf Johannessen
Instruktør / Kasper Sejersen
Stravinskij / Le Sacre du Printemps
Koncerten er en fælleskoncert med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.
Billetter / www.copenhagenphil.dk
Pris / 210-410 kr. inkl. gebyr.
Unge u. 25 år 50% rabat
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019