PM. 250 gymnasiekor-sangere på scenen med Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. 250 gymnasiekor-sangere
går på scenen med Copenhagen Phil

Copenhagen Phil – hele Sjællands symfoniorkester – inviterer 250 gym­na­sie­elev­er fra hele landsdelsorkesterregionen med på scenen den 31. marts 2017 til et stort mu­si­kal­sk fest­fyr­værk­e­ri af Gade og Mozart.
Michael Bojesen står denne aften på dirigentpodiet på en scene, der er pakket til bristepunktet med musikalsk talent. Ud over Copenhagen Phils mange musikere medvirker tre frem­træd­ende solister og hele 250 gymnasiekor-sangere. De mange gym­na­sie­elev­er fra hele Sjælland synger undervejs bl.a. den berømte mor­gen­sang I Østen stiger Solen op. De unge mu­si­ke­re får tilmed mu­lig­hed for at mø­de kor­san­ge­re på højt kunst­ne­risk ni­ve­au, når de syng­er side om side med Kammerkoret Hymnia.
Michael Bojesen er kendt som en mester i at få børn og unge til at synge på høj­e­ste ni­ve­au – denne gang tager han os med ind i den danske romantiks dybe, mørke skove i Niels W. Gades ballade for solister, kor og orkester. Her skal hr. Oluf giftes med den smukke pige med de blå øjne, men han er farligt fascineret af elverkongens datter med det sorte hår og kan ikke holde sig fra skoven, hvor el­ver­pig­er­ne bor.
Rollen som elverkongens datter har sopranen Sibylle Glosted – hun modtog i 2016 prisen som ‘Årets unge operatalent’ ved Copenhagen Opera Festival. Kgl. Operasanger og Ridder af Dannebrog Hanne Fischer synger partiet som moderen – og den danske baryton Teit Kanstrup synger rollen som Hr. Oluf.
Før pausen spiller 13 musikere Mozarts mesterlige serenade Gran Partita – verdenskendt fra filmen Amadeus. Virtuos og underholdende musik skrevet til Wiens bedste blæsere i 1780erne. Musik på et uopnåeligt plan, men som er tænkt som ren underholdning.
PRAKTISK INFO
“GADES ELVERSKUD”
31. marts 2017 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Copenhagen Phil
Dirigent / Michael Bojesen
Solister / Sibylle Glosted, sopran / Hanne Fischer, alt / Teit Kanstrup, baryton
Kor / Hymnia og sjællandske gymnasiekor
Mozart / Gran Partita
Gade / Elverskud
Pris / 210-410 kr. inkl gebyr og garderobe
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019