PM. Mew, When Saints Go Machine og Lowly møder Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Mew, When Saints Go Machine
og Lowly møder Copenhagen Phil

Copenhagen Phils 60 minutes festival 2017 er lige om hjørnet. I år med sværvægterne Mew og When Saints Go Machine samt det danske upcoming band, Lowly, der alle krydser musikalske klinger med orkestrets klassiske musikere.
I starten af februar 2017 åbner Copenhagen Phil for sjette sæson i træk dørene til Konservatoriets Koncertsal til endnu en omgang 60 minutes koncerter. Billetterne til koncerterne har været efterspurgte – to koncerter med både Mew og med When Saints Go Machine er udsolgte. Alle tre bands har det seneste halve år alle arbejdet med at arrangere deres sange til symfoniorkestret.

When Saints Go Machine

Til koncerterne med When Saints Go Machine den 4. februar medvirker hele bandet og ikke som først annonceret blot for­sanger Nikolaj Vonsild. Sammen med komponisterne Christian Balvig, Sebastian Zawadzki og Karsten Fundal har When Saints Go Machine komponeret deres helt egen symfoni baseret på 11 sange fra bandets imponerende bagkatalog.
Den danske elektro-popgruppe, der bl.a. har modtaget P3 Prisen, flere Step­pe­ulve og Danish Music Awards og har åbnet Roskilde Festivalens Orange Scene, tager nu deres musik nye steder hen i mødet med Copenhagen Phil – i en helt unik koncertoplevelse med bandets egne kompositioner i en klassisk opsætning.
Christian Balvig:
“Alle i When Saints Go Machine har været meget åbne over for nye inputs, og ideerne har kunnet flyde frit. De er meget dedikerede, og deres musik er over­rask­ende med originale former, lyd­universer og lyd­syntese. Det har været spænd­ende for mig at opdage, at der i virke­lig­hed­en ikke er langt fra synthezizers til sym­fo­ni­orkester. Begge dele handler om, hvor­dan vi smelter lyde sam­men, opfinder nye klange, karak­ter­træk på temaer, ambiens, atmosfære osv. Jeg glæder mig vildt meget til, at publikum skal opleve koncerten.”

Mew

Også det danske verdensband, Mew, gæster 60 minutes festi­val­en den 9. februar og giver en af deres sjældne koncerter på dansk jord. Komponisten Karsten Fundal har arbejdet intenst på at komponere arrangementerne til koncerten med Jonas Bjerres smukke og insisterende vokal i centrum.
Karsten Fundal siger:
“For mig var det indlysende, at man kunne bringe Mews sange ind i et orkester. Den smukke lysende vokal, der svinger sig i ofte store episke linjer, kombineret med den harmoniske nysgerrighed og bevægelige udfoldelse i den underliggende musik, kalder næsten på et orkester. I virkeligheden dybt romantisk musik, der kan give mindelser om Wagner og den senromantiske patos. Ofte opstår der også underskønne pas­sa­ger af sitrende skrøbelighed. Med voldsomme følel­ses­ud­sving til følge.”

Lowly

Festivalens yngste band er danske Lowly. Lowly skriver sig ind i et drømmende, elektrificeret støjpop-univers. Ved koncerten den 10. februar præsenterer de spritny musik fra debutpladen Heba, der ud­kom­mer samme dag.
Det kun tre år gamle band har haft turbofart på karrieren og gjorde sig for alvor bemærket på Spot Festival i 2015, da de blev signet af det britiske pladeselskab Bella Union – der huser internationale navne som Fleet Foxes, Father John Misty og Beach House.
“Den her koncert er stor for os – både fordi det er vores release, og fordi det er første gang vi spiller alle sangene fra debutpladen ud i et. Samtidig er det helt vildt, at Copenhagen Phil har inviteret os med til at spille med dem. Det er en kæmpe ære og chance for os. De første gange, vi hørte arrangementerne, var vi allesammen ved knække sammen af rørthed. Det er meget vildt, hvordan ens numre kan vokse i andres hænder,” siger Lowly.
 
Se alle setlister nedenfor.
 
60 minutes festival 2017 støttes af / Knud Højgaards Fond, Augustinus Fonden og Wilhelm Hansen Fonden.
PRAKTISK INFO
60 MINUTES FESTIVAL 2017
When Saints Go Machine
4. februar 2017 kl. 18:30 / EKSTRAKONCERTUDSOLGT
4. februar 2017 kl. 21:00 / UDSOLGT
Konservatoriets Koncertsal
Med / When Saints Go Machine og Copenhagen Phil
Dirigent / Hans Ek
Arr. / WSGM, Karsten Fundal, Christian Balvig og Sebastian Zawadzki
Koncerten sendes på P2 den 8. februar kl. 19:30
Setliste /
Konkylie
Infinity killer
Parix
Slave To The Take In Your Heaven
Mannequin
Yellow
Dead Boy
Whoever Made You Stand So Still
Degeneration
Church And Law
Add Ends
Mew
9. februar 2017 kl. 18:30 / EKSTRAKONCERTUDSOLGT
9. februar 2017 kl. 21:00 / UDSOLGT
Konservatoriets Koncertsal
Med / Mew og Copenhagen Phil
Dirigent / Hans Ek
Arr. / Mew og Karsten Fundal
Setliste /
Making Friends
Satellites
Water Slides
Rows
Louisa Louisa
An Envoy to the Open Fields
White Lips Kissed
Carry Me To Safety (nyt nummer)
Comforting Sounds
Lowly
10. februar 2017 kl. 21:00
Konservatoriets Koncertsal
Med / Lowly og Copenhagen Phil
Dirigent / James Morgan
Arr. / Lowly, Christian Balvig, Sebastian Zawadzki og
Kasper Staub
Setliste /
Still Life
Deer Eyes
Look at the Sun
Mornings
Cait#2
Prepare the Lake
Stubborn Day
No hands
Word
Not so great after all
Go for a walk
Stuff
S.W.I.M.
Billetter / www.copenhagenphil.dk
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019