PM. Bachs Juleoratorium med Sjællands Symfoniorkester og Københavns Drengekor facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Julekoncert i Københavns Domkirke

Den 16. december synger Københavns Drengekor traditionen tro julen ind med de første tre kantater fra Bachs Juleoratorium sammen med Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil i Københavns Domkirke.
Stærkt solisthold
På programmet er en række fremragende solister, der byder julen velkommen til tonerne af J.S. Bachs Juleoratorium I-III. Koncerten ledes af dirigent, Stephen Layton. Layton er musi­kalsk leder af flere højt estimerede ensembler og efterfulgte i 2009 Richard Hickox som kunstnerisk leder af City of London Sinfonia. Derudover er han 1. gæstedirigent for DR Vokal-Ensemblet. Solisterne er håndplukket af Layton selv. Således synger den efterspurgte Clint van der Linde alt-partiet, Nicho­las Mulroy har den vigtige rolle som evangelist, Christo­pher Purves står for basstemmen, og Elin Manahan Thomas besid­der rollen som engel og duetpartner med bassen. Tekstgrund­laget er biblens beretning om Kristi fødsel, om englenes forkyndelse for hyrderne, om hyrdernes tilbedelse af det lille barn, om Kristi navngivning og endelig beretningen om de vise mænds komme.
Drengene i matrostøj
Igen i år medvirker Københavns Drengekor i Sjællands Symfoni­orkester / Copenhagen Phils opførsel af Bachs Juleoratorium. Koncerten har med få undtagelser været en fast tradition siden 1974. Og drengene i matrostøjet kan ingen stå for – og så er de oven i købet ét af verdens bedste drengekor, hvilket invitationer fra hele verden vidner om.
Historisk Juleoratorium
Bach komponerede oratorier til de vigtigste af kirkeårets fester. Derfor kender vi et Juleoratorium, et Kristi Himmel­fartsoratorium, et Påskeoratorium og endelig har der forment­lig også eksisteret et Pinseoratorium. Juleoratoriets seks dele er oprindeligt tænkt som seks kantater med tilknytning til hver sin af julens helligdage. Førsteopførelsen fandt sted i julen 1734 – de tre første kantater på henholdsvis første, anden og tredje juledag, den fjerde ved festen for Kristi Omskærelse, den femte 1. Søndag efter nytår og den sjette ved Epiphaniasfesten. Ved koncerten denne decemberaften i Køben­havns Domkirke opføres kun de tre dele, der har direkte berøring med julen.
Københavns Drengekor synger julen ind med Bachs Juleoratorium den 16. dec.
‘Bachs Juleoratorium’
Dirigent / Stephen Layton
Medvirkende / Elin Manahan Thomas (sopran), Clint van der Linde (kontratenor), Nicholas Mulroy (tenor), Christopher Purves (bas), Københavns Drengekor
J.S. Bach / Juleoratorium I-III
Københavns Domkirke
Fredag 16. december kl. 19:30
Billetter / 185 kr. / Unge u. 25 år 95 kr. / Stud. 60 kr. / www.billetten.dk
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019