PM. Copenhagen Phil spiller megamusik facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phil spiller megamusik

Mærk suset fra hele 100 mand på scenen, når Copen­hagen Phil den 28. oktober 2016 i Konservatoriets Koncertsal præ­sen­te­rer Ravels enor­me orke­ster­værk, Daphnis og Chloé.
Før pausen modtager det unge danske ta­lent, Kirstine Schneider, orke­strets Ud­vik­lings­fonds Pris og op­træder som solist i Esa-Pekka Salonens violinkoncert.

Enorm orkestermusik

Hele den store orke­ster­­palet er i brug, når Ra­vel ma­ler sar­­te far­­ver, fine natur­­stem­­ning­er – og lader tone­­male­riet kul­mi­nere i vild ek­sta­se i sit stør­ste værk for orke­ster. Her ud­fol­der komponisten al sin viden om sym­fo­ni­orke­stret i stær­ke­ste op­stil­ling og kaster det ud i en ver­den be­folk­et af nym­fer og gud­er med det unge elsk­ende par Daph­nis og Chloé i centrum.
På scenen går Copenhagen Phil igen sammen med studerende fra Det Kgl. Danske Musik­kon­ser­va­to­ri­um i et samarbejdsprojekt og giver dermed den næste generation af mu­si­ke­re mulighed for at arbejde på fuldt pro­fes­sio­nelt ni­ve­au med ét af or­kes­ter­ver­den­ens helt store mester­værker.
På dirigentpodiet står Kwamé Ryan – der er født i Canada, opvokset i Trinidad og uddannet i England.

Ungt dansk talent

Det unge talent, Kirstine Schneider (f. 1993), modtager ved koncerten orkes­trets Ud­vik­lings­fonds Pris. Hun var i 2013 på studieophold i New York på the Manhattan School of Music og studerer nu på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Trods sin unge alder har hun allerede modtaget en lang række priser bl.a. Sonnings Talentpris, 3. prisen ved Den Danske Stryger­konkurrence, Jakob Gade Fondens Talentpris, Van Hauens Talentpris og Odd Fellows musikpris.
Kirstine Schneider kvitterer for prisen ved at spille finske Salonens violinkoncerten. Salonen er bedst kendt som en dirigent i den absolutte verdenselite, men har for længst også slået sit navn fast som komponist – bl.a. med sin violinkoncert fra 2009 skrevet som afsked til Los Angeles Filharmonikerne, hvor Salonen var chef­diri­gent i 17 år. Ikke tilfældigt, at sidste sats har overskriften Adieu.
Kirstine Schneider Pressefoto 3456×5184
Kirstine Schneider
PRAKTISK INFO
”DAPHNIS OG CHLOÈ”
Fredag 28. oktober 2016 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Copenhagen Phil
Dirigent / Kwamé Ryan
Solist / Kirstine Schneider, violin
Esa-Pekka Salonen / Violinkoncert
Ravel / Daphnis og Chloé
Uddeling af Copenhagen Phils
Udviklingsfonds Pris
Fælleskoncert med
Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
Billetter / www.copenhagenphil.dk
Pris / 210-410 kr. inkl. gebyr.
Unge u. 25 år 50% rabat
Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht
kl. 18:45 på scenen.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019