PM. Open Orchestra Concert #2 – interaktiv symfoni facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Open Orchestra Concert #2 – interaktiv symfoni

Copenhagen Phil åbner den 1. oktober 2016 kl. 17 dørene til Open Orchestra Concert #2 i en gammel industrihal i Carlsberg Byen. En koncert, hvor orkestret inviterer på en interaktiv symfonisk rejse gennem den klassiske musik – og hvor publikum kan bevæge sig frit rundt i musikken.
Når Copenhagen Phil bliver til Open Orchestra, bliver traditionelle klassiske værker fremført midt i en af de sidste tilbageværende industrihaller i Carlsberg Byen. Her blandes klassisk musik med stemningen fra bryggeriets historie.
Open Orchestra [OO] er visionen om at bringe klassisk musik ud af koncertsalen, præsentere publikum for nye oplevelser af klassiske kompositioner og demokratisere den klassiske musik. En stor innovativ satsning støttet af Nordea-fonden, som også omfatter online sitet [OO] PLAY og den fysiske lyd-installation [OO] ROOM – der har premiere netop denne dag.

Gratis koncert og premiere i Carlsberg Byen

Når Copenhagen Phil den 1. oktober 2016 inviterer på koncert i Stødpudelageret i Carlsberg Byen, er det samtidig en invitation til en rejse gennem klassiske symfonier. Her kan publikum bevæge sig fysisk rundt blandt musikerne, der er placeret i surround opstilling omkring publikum. En uhøj­tidelig og nærværende oplevelse, hvor publikum på nært hold mærker intensiteten af musikken og musikernes performance og selv kan bevæge sig frit rundt i symfoniens lag. Koncerten er naturligvis ’åben’ og gratis for alle.
Ved koncerten lanceres samtidig projektets online platform, [OO] PLAY, der skal forbinde musikere på alle niveauer i en stor online symfoni, hvor brugerne kan indspille sig selv og være medskabere af nye som gamle klassiske værker.
Den 1. oktober er også dagen for danmarkspremiere på [OO] ROOM – en stor fysisk installation, der inddrager børn som voksne i en skabende interaktion med den sym­fo­niske op­lev­else. Den containerstore installation er placeret i for­bind­else med koncerten. Herinde kan alle røre direkte ved den klassiske musik.

Klassisk musik i gammel industrihal

Copenhagen Phil har blandt sin pallette af koncertoplevelser startet Open Orchestra, der indtager byrum og alternative scener for at udfolde og under­søge sym­fo­ni­orke­strets mu­lig­hed­er. Open Orchestra Concert #2 har karakter af en pop-up-koncert, der bliver opført i unikke rammer i Carlsberg Byen. Her er masser af sjæl og karakter at nyde, mens man før og efter koncerten kan sunde sig med kaffe og drikke i lounge-området.
Open Orchestra Concert #1 blev afholdt i maj 2015 i Papir­hallen på Papirøen.

Baggrund for Open Orchestra

Open Orchestra er et innovativt og musikalsk projekt, som skal aktualisere den klassiske musik ved at inddrage brug­er­nes kreative nysgerrighed som skabende drivkraft. Siden Uffe Savery tiltrådte som musikchef for Copenhagen Phil, har han sat dagsordenen om at lade symfoniorkesteret inddrage og overraske publikum:
”Med Open Orchestra ønsker vi at demokratisere den klassiske musik og gøre den både relevant, nærværende og inkluderende for alle publikums- og aldersgrupper. Ved at tage teknologien i brug kan vi udfolde musikken på flere platforme.”
 
Open Orchestra er udviklet af Copenhagen Phil i samarbejde med Makropol og Carlsberg Byen med støtte fra Nordea-fonden.
OO Concert #1 Pressefoto 400 KB
OO Concert #1
OO Room Pressefoto 437 KB
OO Room
OPEN ORCHESTRA CONCERT #2
1. oktober 2016 kl. 17
Stødpudelageret
Pasteursvej 28 i Carlsberg Byen
1778 København V.
Koncerten starter kl. 17:00, men kom gerne fra kl. 16 og prøv [OO] ROOM og [OO] PLAY!
Koncerten er naturligvis ‘åben’ og gratis for alle.
Varighed ca. 70 minutter
Open Orchestra Concert #1 afholdtes i Papirhallen i maj 2015.
❤❤❤❤❤ Politiken maj 2015 / Læs anmeldelse
Pressekontakt:
Louisa Hayman / T: 6131 3816 / M: louisa@hayman.dk
Stine Thomas Larsen / T: 2893 2322 / M: stl@copenhagenphil.dk
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019