PM. Copenhagen Phils sæsonstart facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phils sæsonstart

Den 9. september 2016 åbner Copenhagen Phil koncertsalens døre til endnu en sæson – og går Bag Om Musikken. Det gør vi med et brag, når hele 100 musikere sidder på scenen og spiller Prokofievs gribende Romeo og Julie.
Koncertens oprindelige historiefortæller, Lars Mikkelsen, er blevet forhindret grundet en større filmoptagelse. Derfor vil kongelig skuespiller, Benedikte Hansen, i stedet være at finde i front for det store orkester. Hun har medvirket i talrige store danske teater-, film- og tv-produktioner lige fra Hamlet og MacBeth til Borgen, Badehotellet, Forbrydelsen, Rejseholdet og En kort en lang. I 2016 modtog hun en Reumert for bedste kvindelige hovedrolle i stykket Tørst.

Romeo og Julie

Sammen med Copenhagen Phil inviterer Benedikte Hansen inden for i Prokofievs verden. Her springer Romeo og Julie ud af noderne og ind i en verden, hvor Stalin regerer – og bliver til en af de største publikumssucceser i ballettens historie.
Romeo og Julie­ fik­ en ­hård ­fødsel. ­Prokofiev var­ i 1934 hjemvendt til Ruslan­d som en verdensberømt komponist – der aldrig fik mulighed for at forlade landet igen. I stedet blev han bedt om at vække Shakespeares kærlighedshistorie til live gen­nem mu­sik­ken. Men systemets krav ­til kunst var bar­ske i Sovjetunionen, og historiens slut­ning passede ikke regimet – der i ægte sovjet­stil forsøgte at omskrive den. I dag er Prokofievs ballet om Romeo og Julie ­et af komponistens allerstørste og mest kendte værker – fabelagtig musik, der pirrer hele følelsesregistret og slår benene væk under den, der lytter.
På dirigentpodiet står den unge amerikanske dirigent, Eugene Tzigane. Med en kalender fuld invitationer og debuter over hele verden har Tzigane hurtigt vist sig som en energisk og alsidig kraft på både orkester- og operascener. Sidste sæson dirigerede Tzigane Copenhagen Phil ved to udsolgte koncerter med Rune Tonsgaard Sørensen og Andreas Brantelid.

Bag om musikken

Koncerten den 9. september 2016 er en del af Copenhagen Phils Bag Om Musikken-koncertrække, hvor orkestret tager publikum med på en tryllebindende rejse med én af Danmarks bedste skuespillere i front som historiefortæller. Her møder vi de geniale komponister – og tryllebindes­ af­ dragende for­tæl­linger­ om musikkens ­tilblivelse.
Koncertens første del væver­ store­ og ­små historier om værkernes ­vej ­fra ­nodepapir til ­koncertsal sammen med musikeksempler og kommer bag om værket – der efter pausen spilles for ­fuld udblæsning ­af ­det ­store symfoniorkester.
Koncerten er en fælleskoncert med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.
Benedikte Hansen.
PRAKTISK INFO
”BAG OM ROMEO OG JULIE”
Fredag 9. september 2016 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Copenhagen Phil
Dirigent / Eugene Tzigane
Fortæller / Benedikte Hansen
Instruktør / Kasper Sejersen
Prokofiev / Romeo og Julie
Billetter / www.copenhagenphil.dk
Pris / 210-410 kr. inkl. gebyr.
Unge u. 25 år 50% rabat
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019