PM. Gislinge og en uropførelse facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Gislinge og en uropførelse

Den 8. april 2016 er Katrine Gislinge solist i uropførelsen af en helt ny Klaverkoncert skrevet af Copenhagen Phils huskomponist Benjamin de Murashkin – én af de mest talent­fulde unge danske komponister.
Katrine Gislinge sidder den 8. april ved tangenterne som solist i en splinterny klaverkoncert skrevet af en ung herre, der de senere år har været særdeles produktiv, når det kommer til klassiske kompositioner. Det er ingen ringere end or­kes­trets kommende chefdirigent (fra sæson 2016/2017), japanske Toshiyuki Kamioka, der står på dirigentpodiet.

Ung huskomponist

Benjamin de Murashkin (f. 1981) er med god grund blevet Copenhagen Phils huskomponist. Her kan han udvikle sig som kunstner, og det har resulteret i, at orkestret tidligere uropført hans orkesterværk Logos (2010) samt en koncert for basun og orkester (2013). Derudover har han arrangeret mu­sik­ken til to af Copenhagen Phils 60 minutes koncerter (Cody og Wildbirds and Peacedrums), til sidste års Nytårskoncert (med Body Rhythm Factory) og i 2017 uropfører orkestret en stor symfoni, som Murashkin i øjeblikket arbejder på. Hans musik bærer præg af mange inspirationskilder og kom­po­si­tions­ud­dan­nel­ser, der har spændt over to kon­ti­nent­er – men med et personligt to­ne­sprog. Med Klaverkoncerten er det første gang, han komponerer et værk for klaver – og det er blevet til i tæt samarbejde med Katrine Gislinge. Selv siger han:
“At se en musiker som Katrine bringe min musik til live er helt sikkert én af de største glæder ved arbejdet som komponist. Det er en utrolig fordel at arbejde med en kunstner, der virkelig mestrer sit instrument, og som har lyst til at være en del af den kreative proces som en slags sparringspartner. Jeg giver solisten nogle udfordringer, der ligger pænt over, hvad jeg selv magter som pianist, og jeg stolede undervejs meget på Katrines råd. Hun har en eminent evne til at lyde som flere pianister på samme tid. Og de nærmest tredimensionelle effekter i koncerten er som skabt til hendes fingre.”

Kommende chefdirigent

Orkestrets kommende chefdirigent Toshiyuki Kamioka står i spidsen for koncerten, der indledes med Respighis tre malerier af Botticelli omsat til toner i 1927 – og slutter med Brahms’ gribende fjerde og sidste symfoni. Hele vejen gennem symfonien blander Brahms den gamle verden med den nye og fremstår endnu en gang som den tyske musiks klippe af tradition. Brahms afslutter i den fjerde symfoni sit livs­lange arbejde med at genopfinde barokkens musik­arki­tek­tur, give den nye klæder og sprøjter nutidigt, superromantisk liv i den.
Katrine Gislinge.
Benjamin de Murashkin.
GISLINGE OG KLAVERET
Fredag 8. april 2016 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Copenhagen Phil
Dirigent / Toshiyuki Kamioka
Solist / Katrine Gislinge, klaver
Respighi / Trittico Botticelliano
Benjamin de Murashkin / Klaverkoncert (uropførelse)
Brahms / Symfoni nr. 4
Pris / 190-390 kr. inkl. gebyr.
Unge u. 25 år 50% rabat
Gratis koncertintroduktion kl. 18:45 på sce­nen ved Hen­rik Engelbrecht.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019