PM. Ravel, Fliter og Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Nobel, Grammy og Copenhagen Phil

Den forrygende argentinske pianist Ingrid Fliter – vinder af pianisternes ‘Nobelpris’: The Gilmore Award – er solist i Ravels Klaver­koncert den 1. april 2016 i Konservatoriets Koncertsal. Den dobbelte Grammy vinder, dirigenten Giancarlo Guerrero, står i spidsen for det hele.
Copenhagen Phil og Giancarlo Guerrero tager publikum med på en tur fra Buenos Aires til Rus­land via Beverly Hills med mel­lem­landing i Frankrig og byder op til verdens­om­spænd­en­de dans. Alberto Ginasteras Danzas del Ballet Estancia og Rachmaninovs Symfoniske Danse henholdsvis starter og slutter koncerten – der har Ravels jazzede og lyriske franske Klaverkoncert i midten.

Fra tango til jazz og en suveræn solist

Sydamerikansk musik står costaricanske Giancarlo Guerreros hjerte nær. Argentinske Alberto Ginastera er ikke for ingen­ting født i Tango-byen Buenos Aires – det er tydeligt i hans musik, også i dansene fra balletten Estancia, som indleder koncerten denne aprilaften. Her er både fejende optrin og den helt særlige melankoli fra en verden af i går, hvor elegante mænd med bredskygget hat danser tango med langbenede kvinder i røde kjoler.
Sammen med den suveræne argentinske pianist Ingrid Fliter går turen videre over Paris, hvor Ravel i slutningen af 1920erne har opdaget jazzen og bruger den i sin musik. Nogle bliver for­argede – andre hen­ryk­te. Heldigvis er der flest af de sidste. Ingrid Fliter fik i 2006 tildelt den måske største pianistpris af alle; pianisternes ‘Nobelpris’, den ame­ri­kan­ske millionpris The Gilmore Award – der kun uddeles hvert fjerde år til særligt talentfulde, seriøse og enestående pianister. Fliter har tidligere spillet i Danmark, hvor Information bl.a. anmeldte hende med ordene: “…en sjælden kombination af ren­fær­dig tekstfortolker og original kunstnerpersonlighed; hendes teknik er aldeles virtuos.”

Fabelagtig symfonisk dans

Herefter er turen kommet til Ruslands sidste store romantiske komponist, Rachmaninov, der især er kendt som klaver­kom­po­nist – men også er en vir­tu­os orkester­kom­po­nist med tre sym­fo­ni­er på sam­vit­tig­hed­en. Hertil kommer hans Symfo­ni­ske Danse, et tydeligt tilbageblik på det Rus­land, han som så mange andre flyg­te­de fra efter re­vo­lu­tion­en i 1917. Rachmaninov sad i 1941 i sit hus i Beverly Hills og savnede sit fædreland. I hans Symfoniske Danse møder vi det gamle Rusland, han aldrig så igen.
Ingrid Fliter.
Giancarlo Guerrero.
RAVEL OG RACHMANINOV
Fredag 1. april 2016 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Copenhagen Phil
Dirigent / Giancarlo Guerrero
Solist / Ingrid Fliter, klaver
Alberto Ginastera / Danzas del Ballet Estancia
Ravel / Klaverkoncert G-dur
Rachmaninov / Symfoniske Danse
Pris / 190-390 kr. inkl. gebyr.
Unge u. 25 år 50% rabat
Gratis koncertintroduktion kl. 18:45 på sce­nen ved Hen­rik Engelbrecht.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019