PM. Ny sæson med Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Ny sæson
med Copenhagen Phil

Copenhagen Phil offentliggør i dag sæsonprogram 2016/2017. En sæson, der byder på store musikalske oplevelser i Kon­ser­va­to­riets Koncertsal – og på en ny chefdirigent. Orkestret spil­ler i den kommende sæson på flere strenge end nogen­sinde tid­lig­e­re. Fra KLASSISKE KONCERTER med store dirigenter og so­list­er, BAG OM MUSIKKEN med en kendt skuespiller i front som historie­fortæller, 60 MINUTES hvor det rytmiske og klassiske musik­mil­jø mødes til det in­ter­ak­tive sym­fo­ni­or­kes­ter OPEN ORCHES­TRA, pro­jekt­er for og med børn og unge, fest­li­ge NYT­ÅRS­KON­CERT­ER og meget mere.
“I de senere år har vi i Copenhagen Phil arbejdet meget med at udfolde kulturinstitutionen ‘et symfoniorkester’, så orkestret bliver så relevant som muligt for publikum i alle aldre. Vi er meget stolte af, at Copenhagen Phil i den kommende sæson spiller på så mange strenge. Både i det fysiske og digitale møde med publikum samt i og uden for koncertsalen," siger Musikchef Uffe Savery.
“Det afgørende er at pleje udgangspunktet: Kernen i det at være symfoniorkester med det symfoniske repertoire. Vi glæder os derfor utroligt meget til, at vores nye chefdirigent, Toshiyuki Kamioka, varetager den kunstneriske pleje og udvikling af Copenhagen Phil. Han er en eminent musiker og dirigent, og jeg er sikker på, at det bliver meget givende for orkestret – og i sidste ende til stor glæde for hele vores publikum.”

Klassiske koncerter

Copenhagen Phils nye chefdirigent, japanske Toshiyuki Kamioka, står for første gang på podiet som chefdirigent i november 2016, hvor Baiba Skride er solist i Prokofievs Violinkoncert nr. 2. Kamioka vender tilbage i januar 2017 med bl.a. Beethovens Symfoni nr. 7 samt med en koncert, hvor han både dirigerer og demonstrerer, at han med Schumanns Kla­ver­kvin­tet op. 44 også er en ypperlig pianist.
I februar får orkestret besøg af den berømte franske pianist Jean-Efflam Bavouzet, der både dirigerer og er solist i et rent wienerklassisk program med klaverkoncerter af Mozart og Beethoven. Og i marts 2017 spiller den 24-årige ‘Rising Star’ Harriet Krijgh for første gang med et dansk orkester, når hun er solist i Elgars hjerteskærende smukke Cellokoncert. Koncert­en dirigeres af Copenhagen Phils 1. Gæstedirigent, Santtu-Mattias Rouvali, der også står på dirigentpodiet i sep­tem­ber i front for Jens Elvekjær, der er solist i Sjo­sta­ko­vitjs Klaverkoncert nr. 1.
Andre højdepunkter er Æres-gæstedirigent Lawrence Foster, der i maj 2017 dirigerer et rent Ravel-program med bl.a. enakts operaen L’heure Espagnol. Musik af orkestervirtuosen Ravel er også på programmet i oktober 2016, hvor Kwamé Ryan dirigerer komponistens største værk for orkester, Daphnis og Chloé.

Bag Om Musikken

Copenhagen Phil inviterer også på en rejse ind i musikkens forunderlige og fascinerende univers med sæsonens to Bag Om Musikken koncerter. Her er to af Danmarks største skue­spil­lere, Lars Mikkelsen og Jesper Christensen, historie­for­tæl­le­re­ne, der tager publikum bag om hhv. Pro­ko­fi­evs Romeo og Julie og Stravinskijs Le Sacre de Printemps. Koncertformatet havde premiere i efteråret 2015 og blev utroligt vel modtaget af både publikum og anmeldere.

4’33 Phil

I sæson 2016/17 kommer publikum helt tæt på orkestrets mu­si­ke­re, når seks komponister dedikerer et værk til hver sin musiker ved seks forskellige koncerter. 4’33 Phil er in­spi­re­ret af John Cages tavse værk 4’33. Varig­heden holder vi fast i, men fylder den ud med ny komponerede musikalske portrætter – et portræt, som bliver til i nært samarbejde mellem musiker og komponist.

Musikalske samarbejder

Copenhagen Phil har de senere år markeret sig med en række stærke 60 minutes koncerter, hvor rytmiske kunstnere giver det klassiske orkester musikalsk modspil. Det er blevet til koncerter med kunstnere som Efterklang, Dessner-brødrene fra The National, Oh Land og Den Sorte Skole. 60 minutes kon­cert­er­ne finder sted i februar 2017 og offentliggøres i løbet af dette forår.
Orkestret udvider i sæson 2016/2017 samarbejdet med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium til tre koncertproduktioner. Ener­gi­en mellem de konservatorie­studerende og det professionelle miljø er gensidigt inspirerende. Samarbejdskoncerterne er i år de to Bag Om Musikken koncerter samt Ravels store orkes­ter­værk Daphnis og Chloé. Derudover sætter den prisvindende danske folkemusiktrio Dreamers’ Circus et mu­si­kalsk punk­tum for sæsonen med deres moderne folke­musik, der mikser mu­si­kal­ske udtryk og leger cirkus med kreative harmonier og rytmiske grooves.

Børn og unge

Copenhagen Phils aktiviteter for og med børn og unge har de senere år været markant stigende. Det viser sig i sæson 2016/2017 bl.a. i de sjællandske koncerter Musik Med Mere, der er en festlig familiekoncert, hvor lokale musik­sko­le­elev­er inviteres med på scenen. Derudover får 200 gym­na­sie­kors­sang­e­re i marts 2017 mulighed for at prøve kræfter med klas­sisk musik på højeste niveau, når de sammen med orkestret, Kammerkoret Hymnia og dirigent Michael Bojesen opfører Gades store musikalske festfyrværkeri Elverskud.
Copenhagen Phils pædagogiske formidlingstilbud til alle sjællandske folkeskoler, Musik På Tværs, oplever stor til­slut­ning. Hvert år spiller orkestret for 6000 skolebørn fra hele Sjælland – både i klasselokalet og i koncertsalen. Her kulminerer årets klassiske musikundervisning, når elev­er­ne oplever en skolekoncert, hvor multikunstneren Carl Quist-Møller tegner og fortæller live til musikken.
 
Billetsalget er i gang på www.copenhagenphil.dk
Billetprisen er 210-410 kr.
Pressefotos til hele sæsonen kan findes her
Toshiyuki Kamioka
Baiba Skride
Harriet Krijgh
Jean-Efflam Bavouzet
Santtu-Matias Rouvali Foto: Kaapo Kamu 550 KB
Santtu-Matias Rouvali
Jens Elvekjær Pressefoto 1049×1500
Jens Elvekjær
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019