PM. Toke Møldrup solist i udsolgt koncert facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Toke Møldrup solist i udsolgt koncert

Når Konservatoriets Koncertsal den 25. november slår dørene op til klassisk koncert med Sjællands Symfoniorkester / Copen­hagen Phil er det igen med et stærkt program – denne aften med to unge talenter i front.
Prisvindende solist
Èn af orkestrets egne solocellister, Toke Møldrup, præsenteres her i cellokoncerten over dem alle: Dvořáks Cellokoncert! Toke Møldrup debuterede fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2005 med en særdeles velanmeldt debut. Under overskriften ”Toke Møldrup er morgendagens mand” fik han seks ud af seks mulige anmelderhjerter i Politiken.
I 2006 vandt Toke Møldrup Den Danske Strygerkonkurrence, og i 2007 – overhørt af 2 millioner europæiske radiolyttere – vandt han EBU-konkurrencen ’New Talent International Music Compe­tition’. I dag er han en af Danmarks mest efterspurgte cellister. Som kammermusiker og solist har han optrådt med nogle af verdens bedste dirigenter i store koncertsale. Han har modtaget bl.a. Jacob Gades Legat og Musikanmelderringens Kunstnerpris, og han er i 2009-2011 optaget i Kunstrådets program for særligt udvalgte musikere, Den Unge Elite, som støtter udviklingen af kunstneres internationale netværk.
Finsk dirigenttalent
Toke Møldrup er solist i Dvořáks Cellokoncert. Dvořák fik hjælp til korrekturlæsningen af Brahms, der misundte ham hans enestående evne til at skabe melodier og sagde: ”Havde jeg vidst, man kunne skrive sådan en cellokoncert, ville jeg selv have gjort det!” Til at lede løjerne står den finske dirigent Santtu-Matias Rouvali. Med en fortid som virtuos slagtøjs­spiller er han med sine blot 26 år endnu et ungt skud på den finske dirigentstamme. I Sibelius’ Symfoni nr. 2 får han rig lejlighed til at vise, hvorfor hans ry som fremragende dirigent allerede når langt ud over Finlands grænse.
Nordisk symfoni
Da Finlands største komponist, Sibelius, var 35 år, fik han et sjældent tilbud fra en baron: Rejs til Italien! Rejselegatet gjorde det muligt for Sibelius at tilbringe længere tid i det sydeuropæiske land. Og det var her, han skrev størstedelen af sin 2. symfoni. Symfonien giver dog ikke et billede af varme himmelstrøg, men derimod af Norden: Den nordiske natur, de lave skyer, de blege farver og de store vidder. Siblius’ 2. symfoni blev uropført i marts 1902 og blev gen­taget to gange inden for samme uge. Den hører – den dag i dag – til blandt komponistens mest kendte værker.
Koncerten den 25. november er udsolgt.
Toke Møldrup er solist i Dvořáks Cellokoncert.
24. november 2011 kl. 19:30 / VU-Hallen, Vordingborg
25. november 2011 kl. 19:30 / Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Santtu-Matias Rouvali
Solist / Toke Møldrup, cello
Dvořák / Cellokoncert
Sibelius / Symfoni nr. 2
Billetter til Konservatoriets Koncertsal, 160-325 kr. / www.billetten.dk
Billetter til VU-Hallen, 130 kr., unge u. 18 år gratis / www.sj-billetten.dk
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019