PM. Jul med Copenhagen Phil og Københavns Drengekor facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Jul med Copenhagen Phil og Københavns Drengekor

Ingen jul uden Juleoratoriet. Julen er synonym med tradi­tion­er, og den 18. december byder Copenhagen Phil sammen med Københavns Drengekor igen i år på julekoncert i Københavns Domkirke med Bachs Juleoratorium – et festfyrværkeri af jublende kor, alvorlige salmer, flotte og gribende arier og så Bachs orkester, hvor solostemmerne på skift optræder som fløjte, obo, violin og trompet.

Drengekoret i matrostøj

De mange drenge i Københavns Drengekor har siden 1974 med få undtagelser hvert år lagt stemmerne til Copenhagen Phils opførelse af Bachs Juleoratorium. Drengene i matrostøjet kan ingen stå for – og så er de oven i købet ét af verdens bedste drengekor, hvilket invitationer fra hele verden vidner om.

Eventyrlige solostemmer

I spidsen for de ca. 100 drengekorssangere, 30 orkester­musikere og fire fremtrædende solister står Andreas Spering. Den tyske dirigent er specialist i netop musik fra Bachs tid og har en omfattende karriere som både opera- og koncert­dirigent.
Den vigtige rolle som evangelist har den østrigske tenor Bernhard Berchtold. Bas-partiet synges af Thomas E. Bauer, og på damesiden står alten Mélodie Ruvio samt sopranen Hannah Morrison. Morrison har med stor succes optrådt ved BBC Proms og i Barcelona, Köln, London og Paris samt ved Bachfest Leipzig og Aldeburgh Festival. Hun er en erfaren baroksanger – og skal i denne sæson på turné med Mozarts Requiem og Bachs Matthæuspassionen samt optræde i Bachs h-mol messe sammen med Bach Collegium Japan og i Montreal med et Bach/Kuhnau program sammen med Ario Baroque Orchestra.

Det skete i de dage…

Bach komponerede oratorier til de vigtigste af kirkeårets fester. Derfor kender vi et Juleoratorium, et Kristi Him­mel­farts­ora­to­rium, et Påskeoratorium og endelig har der for­ment­lig også eksisteret et Pinseoratorium. Juleoratoriets seks dele er oprindeligt tænkt som seks kantater med tilknytning til hver sin af julens helligdage. Førsteopførelsen fandt sted i julen 1735 i Leipzig – de tre første kantater på henholdsvis første, anden og tredje juledag, den fjerde ved festen for Kristi Omskærelse, den femte 1. søndag efter nytår og den sjette ved Epiphanias-festen. Ved koncerten denne december aften i Maribo opføres kun de tre dele, der har direkte berøring med julen. Der er lagt op til den helt rigtige juleoptakt i domkirken.
 
NB. Få billetter tilbage.
Samme koncert spilles i Maribo Domkirke den 17. december 2015 kl. 19:30
PRAKTISK INFO
“JULEORATORIET”
18. december 2015 kl. 19:30
Københavns Domkirke
Copenhagen Phil
Københavns Drengekor
Dirigent / Andreas Spering
Solister / Hannah Morrison, sopran / Mélodie Ruvio, alt / Bernhard Berchtold, tenor / Thomas E. Bauer, bas
Bach / Juleoratorium I-III
Pris / 225 kr. inkl. gebyr.
Unge u. 25 år 50% rabat
Koncerten spilles også i:
Maribo Domkirke den 17. december 2015 kl. 19:30
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019