PM. Berlinsk superstjerne gæster Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. BERLINSK SUPERSTJERNE
GÆSTER COPENHAGEN PHIL

Et særligt musikalsk besøg er i vente, når Copenhagen Phil den 6. november 2015 får besøg af Berliner Filharmonikernes tidligere koncertmester, Guy Braunstein, der er både solist og dirigent bl.a. med Beethoven og Brahms.

Berlinsk violindirigent

For 16 år siden fik Berliner Filharmonikerne ny koncert­mester. Det siger en hel del om Guy Braunsteins kvaliteter, at de kræsne kolleger enstemmigt udpegede ham som koncert­mester i det verdensberømte symfoniorkester. Ikke alene valgte de den yngste nogensinde på pladsen, de valgte også en musiker, der aldrig tidligere havde spillet i et orkester. Guy Braunstein sad på koncertmesterposten frem til 2013, hvor han valgte karrierevejen som solist og ikke mindst dirigent.

Musikalsk magi

Guy Braunstein dirigerer Copenhagen Phil for første gang, og han tager to af sværvægterne fra det tyske repertoire med i kufferten – og smider en engelsk aperitif oven i hatten, når han er både solist og dirigent i engelske Vaughan Williams’ landlige og poetiske tonedigt om lærken, der svæver op mod himlen, The Lark Ascending. Et værk, der i England er blevet kåret som et af de mest populære nogensinde.
Braunstein står i spidsen for Beethovens lyse og muntre fjerde symfoni samt Brahms’ Klaverkoncert nr. 2. Her er det den eminente israelske pianist, Ohad Ben-Ari, der sidder ved tangenterne. Værket er noget af en alpetop at bestige for de fleste pianister. Det kræver både et enormt overblik og en stærk fysik – netop, hvad Brahms havde i overflod. Brahms spillede selv klaveret ved uropførelsen i 1881.
Velkommen til en stor orkesteraften med masser af musikalsk magi.
 
Samme koncert spilles i FrederiksborgCentret i Hillerød den 5. november 2015 kl. 19:30.
PRAKTISK INFO
“BERLINSK VIOLINDIRIGENT”
6. november 2015 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Dirigent og solist / Guy Braunstein, violin
Solist / Ohad Ben-Ari, klaver
Vaughan Williams / The Lark Ascending
Beethoven / Symfoni nr. 4
Brahms / Klaverkoncert nr. 2
Gratis koncert­introduktion kl. 18:45 på scenen ved Henrik Engelbrecht.
Pris / 190-390 kr. inkl. gebyr.
Unge u. 25 år 50% rabat
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019