PM. Chefdirigent takker af med Mahlers enorme 3. Symfoni facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Chefdirigent takker af
med Mahlers enorme 3. Symfoni

Copenhagen Phils chefdirigent Lan Shui takker af med manér, når han, Susanne Resmark og orkestret den 10. oktober 2015 vækker liv i Mahlers kæmpemæssige 3. Symfoni – en symfoni,
der er så stor og krævende, at den sjældent opføres. Hele 200 musikere er på scenen.
Det bliver ikke større, mere hudløst og mere intenst, end når Copenhagen Phil den 10. oktober 2015 i Konservatoriets Kon­cert­sal spiller Mahlers største og længste værk overhovedet.
Orkestret får forstærkning fra Det Kgl. Danske Musik­kon­ser­va­to­ri­ums studerende, -kor og -børnekor samt én af Danmarks førende mezzo-sopraner, Susanne Resmark. Sammen fylder de i alt 200 musikere scenen til bristepunktet – og fylder tilsvarende koncertsalen med Mahlers episke og vildtvoksende hyld­est til naturen. Seks satser med komponistens egen verden af lyde og toner – hvor han hele tiden viser os nye sider af, hvad man kan. Ikke blot med et enormt orkester, men også med hele to kor og en sangsolist. Musikhistorien byder på meget få muligheder for at ødsle bedre med ressourcerne.

Chefdirigent takker af

Koncerten er samtidig Lan Shuis sidste koncert som chef­dirigent for Copenhagen Phil. Han har stået i spidsen for orkestret siden 2007 og har de senere år særlig været kendt og anerkendt for sit Beethoven-projekt. Foruden at have opført samtlige Beethoven-symfonier på sin helt særegne måde (med komponistens hurtige metronomangivne tempi og på ori­gi­na­le instrumenter) er alle symfonierne også blevet ind­spil­let. Heraf udkom de første fire i foråret 2015.
At musikerne i Copenhagen Phil har været glade for deres kinesiske chefdirigent, hersker der ingen tvivl om. Musikchef Uffe Savery siger:
“Det er og bliver en sand fornøjelse at arbejde med Lan Shui. Lan’s varme væsen, hans enorme musikalitet, ydmyghed og skarpe humor gør, at det at skabe noget særligt sammen bliver en ligetil og åbenbar proces. Lan har haft en enorm betydning for orkestrets musikalske udvikling. Og ikke mindst ind­spil­ning­er­ne af Beethovens ni symfonier har højnet orkestrets musikalske og tekniske kvalitet til international klasse. Vi kommer til at savne Lan som chefdirigent – derfor er det ikke sidste gang, orkestret arbejder sammen med Lan. Han kommer allerede igen i foråret 2016 – og vil også komme igen i fremtiden,” siger Uffe Savery og slutter:
“Det er nok et slags livslangt musikalsk kærlig­heds­forhold, der vil være mellem Copenhagen Phil og Lan Shui.”
Lan Shui.
PRAKTISK INFO
“MAHLERS 3. SYMFONI”
10. oktober 2015 kl. 16:00
Konservatoriets Koncertsal
Chefdirigent / Lan Shui
Medvirkende / Susanne Resmark, mezzo / Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums kor og børnekor
Mahler / Symfoni nr. 3
Fællesproduktion med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.
Gratis koncert­introduktion ved Henrik Engelbrecht kl. 15:15 i Carl Nielsen Foyeren.
Billetter / www.copenhagenphil.dk (NB. få billetter tilbage)
Pris / 190-390 kr. inkl. gebyr.
Unge u. 25 år 50% rabat
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019