PM. Copenhagen Phil på gyngende grund på Papirøen facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phil
på gyngende grund på Papirøen

Copenhagen Phils nye ambitiøse medieprojekt “Open Orchestra” sætter symfoniorkestret på gyngende grund på Papirøen ved en koncert den 13. maj 2015. “Open Orchestra Concert” er en interaktiv symfonisk koncert, der inviterer publikum ind i den klassiske musiks maskinrum. Nordea-fonden har netop uddelt 5,5 mio. kroner til projektet.
Open Orchestra er Copenhagen Phils nye interaktive symfoniske oplevelse. Åbningskoncerten den 13. maj bliver den første manifestation af Open Orchestra (OO) – et revolutionerende eksperiment med den klas­si­ske musikoplevelse.
Nordea-fonden støtter hele projektet med 5.589.000 kr.
“Open Orchestra startede med vores verdenskendte flash-mob fra metroen. De mange reaktioner som: “Jeg ville ønske, jeg havde været med”, gav os ideen til at udvikle en særlig og unik oplevelse, hvor publikum kommer helt tæt på den enkelte orkestermusiker,” fortæller Musikchef Uffe Savery.
“Som symfoniorkester skal vi både være relevante for vores publikum i koncertsalen, men også for publikum på den di­gi­tale scene. Open Orchestra handler om at skabe kulturel vær­di, hvor vi på en sjov og innovativ måde ønsker at de­mo­kra­ti­se­re og udbrede kendskabet til den klassiske musik.”
Med Nordea-fonden i ryggen vil orkestret de næste to et halvt år præsentere projektets fire elementer, der for alvor ser dagens lys i december 2015, hvor “Open Orchestra Online” lanceres. Kickoff-koncerten den 13. maj bliver første gang, projektet præsenteres for et publikum.
”Med Open Orchestra Concert inviteres alle til at gribe et instrument og tage plads i symfoniorkestret! Musikken vil flyde til flere og skabe nye fællesskaber også blandt nye og yngre ører,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Publikum er inviteret med

Med Open Orchestra Concert tilbyder Copenhagen Phil en mar­kant anderledes måde at opleve et symfoniorkester på. Pub­li­kum inviteres ind i den klassiske musiks maskinrum og er med til at påvirke, hvor musikken bevæger sig hen.
Dirigent Charles Hazlewood, cross-media konceptmageren Mads Damsbo og Copenhagen Phils musikchef Uffe Savery fører ved koncerten publikum igennem Beethovens 7. Symfoni på højst utraditionel vis – og med visuals af Dark Matters. Publikum er inviteret til at undersøge, deltage og udvikle musikken sammen med orkestret på en måde, der aldrig tidligere har været mulig.
Et symfoniorkester består af utallige enkeltdele, som Open Orchestra skiller ad og samler på nye måder – OO vil vende op og ned på, hvordan et symfoniorkester kan opleves. Open Orchestra tager afsæt i brugernes fantasi og kreativitet med co-creation som bærende drivkraft til at skabe nye værker og fællesskaber i musikkens verden. Denne første OO koncert fejrer starten på rejsen ud i det ukendte, hvor publikum er med til at starte en interaktiv revolution af den klassiske musik.

Streetfood og lounge

Efter koncerten er der lounge med Martin Højland fra Den Sorte Skole, der spiller nyfundne samples. Den Sorte Skole er Copenhagen Phils nye huskomponister. Der er øl i baren og vietnamesisk streetfood fra Maobao.
OPEN ORCHESTRA CONCERT
13. maj 2015 kl. 19:30
Papirhallen / Papirøen
Dirigent / Charles Hazlewood
Beethoven / 7. symfoni, 1. sats
Beethoven / 7. symfoni, 2. sats
Præsentation af Open Orchestra Online
– en fraktal udfoldelse af den symfoniske oplevelse live fra internettet + special guests
Beethoven / 7. symfoni, 2. sats – Relay-Racing with Beethoven
- uropførelse af et stafetværk af Rasmus Zwicki, James Black, Tuan Hao Tan, Yoshida Aya, Finnur Karlsson og Daniel Fladmose
Charles Hazlewood, Mads Damsbo og Dark Matters / A7
- et ny-komponeret interaktivt værk, der med udgangspunkt i Terry Rileys “In C” leger med motiver fra Beethovens 7. symfoni og publikums fysiske relation til musikken
Beethoven / 7. symfoni 4. sats
Open Orchestra er støttet af Nordea-fonden.
Koncerten er udviklet af Copenhagen Phil og Mads Damsbo.
Logo Grafik: All The Way To Paris 21,2 KB
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019