PM. Rouvali tilbage hos Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Rouvali tilbage hos Copenhagen Phil

Copenhagen Phils unge 1. gæste­dirigent, Santtu-Matias Rouvali, dirigerer igen orkestret den 24. april i Konservatoriets Koncertsal. Den finske stjernespire spås af anmeldere verden over en stor karriere. Denne aften leder han de mange klassiske orkestermusikere – og intet mindre end en russisk stjerne­violinist.

Finsk dirigentspire i front

Copenhagen Phils purunge og utroligt talentfulde 1. gæste­dirigent, finske Santtu-Matias Rouvali, træder op på dirigent­podiet foran det store symfoniorkester den sidste fredag i april. Den unge herre på blot 28 år med de talentfulde hænder og store arm­bevæg­elser er beundret af både anmeldere og publikum verden over. Santtu-Matias Rouvali har fart på karrieren og har bl.a. været fast tilknyttet et af verdens bedste symfoniorkestre, Los Angeles Phil. Denne forårsaften dirigerer han tre spænd­ende klassiske værker: Kodalys pragtværk Galanta-dansene, Korngolds Violinkoncert og Dvoráks rytmiske gennembrud: Slaviske Danse.

Stjerneviolinist på kun 32 år

Koncertens solist er violinisten, Ilya Gringolts, der med sine 32 år er et lysende skud på den russiske stjernehimmel. Trods sin unge alder kan han allerede se tilbage på 16 ekstra­ordinært succesfulde år som violinist, hvor han bl.a. har haft den udmærkelse at være medlem af BBCs “New Generation Artists” program. Den 24. april gæster han Copenhagen Phil og er solist i Korngolds fabelagtige Violinkoncert. Gringolts og Copenhagen Phil indspiller samtidig værket, der i løbet af 2016 udkommer på album. På albummet er Gringolts også solist i Adams’ Violin­koncert, som han ved en tidligere lej­lig­hed har indspil­let med orkestret.

Opkaldt efter Mozart

Vidunderbarnet Erich Wolfgang Korngold – opkaldt efter Mozart – begyndte at komponere som blot seksårig. Hans senromantiske værker gjorde ham allerede som 20-årig til en af Wiens mest kendte komponister. I dag forbindes han i særlig grad med lyden af Hollywood, og hans påvirkning på filmmusikken har været særdeles stor. Violinkoncerten er blandt Korngolds allervigtigste værker fra efterkrigstiden – det har en fabel­agtig instrumentation, er ekstremt vanskelig at spille og blev i 1947 uropført af tidens største violinstjerne, Jascha Heifetz. I dag er Korngolds Violinkoncert et yndlingsværk blandt den nye generation af violinvirtuoser.
 
 
Koncerten spilles også den 23. april kl. 19:30 i Roskilde Kongrescenter.
Santtu-Matias Rouvali Foto: Kaapo Kamu 550 KB
Santtu-Matias Rouvali
Ilya Gringolts
PRAKTISK INFO
“SLAVISKE DANSE”
24. april 2015 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
1. gæstedirigent / Santtu-Matias Rouvali
Solist / Ilya Gringolts, violin
Kodaly / Danse fra Galanta
Korngold / Violinkoncert (NB. programændring)
Dvorák / Slaviske Danse
Billetter / www.copenhagenphil.dk
Pris / 190-390 kr. inkl. gebyr.
Unge u. 25 år 50% rabat
Der er gratis koncertintroduktion kl. 18:45 ved Henrik Engelbrecht.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019