PM. 60 minutes festival facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. 60 minutes festival

I mødet mellem rytmiske og klassiske musikere koger Copen­hagen Phil i sæson 2015/2016 orkestrets 60 minutes koncerter ind til en koncentreret festival den 10.-13. februar 2016 i Konservatoriets Koncertsal (det tidl. Radiohus). En festi­val, der starter og slutter med en uropførelse. Fire koncert­er med fire toneangivende kunstnere i fire unikke samarbejder på tværs af genrer. Fra DJ-kollektivet Den Sorte Skole og den melankolske sangerinde Broken Twin til nogle af giganterne i dansk rockmusik, Love Shop og Nikolaj Nørlund – Nørlund skriver oven i købet ny musik til et album, der indspilles sammen med Copenhagen Phil og udkommer på koncertdagen.

Den Sorte Skole

Forestil dig mødet mellem et klassisk kammerorkester og to Dj’s bevæbnet med pladespillere, samplere, effektmaskiner og tusindvis af gamle vinylplader fra alle verdenshjørner. Forestil dig de klassiske instrumenter i samspil med feltoptagelser af rituelle ceremonier fra Amazones, tidlig tysk eksperimenterende elektronmusik, thai­landsk kvindesang og sumpede ame­ri­kanske blues kor. Forestil dig en koncert, hvor skellet mellem musikalske genrer og kulturer er ophævet i en hybrid sammen­smeltning af rytmer, melodier, lyd og stemninger. Det lyder mærkeligt, og det er det også. Men ikke desto mindre fuldstæn­digt fortryllende og nyskabende.
Den Sorte Skole og Copenhagen Phil urop­fører den 10. februar 2016 andet kapitel af Den Sorte Skole og Karsten Fundals symfoni-trilogi. Et værk, der tager kunst­ne­risk afsæt i Den Sorte Skoles monumentale udgivelse, Lektion III fra 2013. Hvor den første koncert omfavnede det storladne, mættede og symfoniske udtryk, bevæger anden del sig dybt ned i mørket.

Broken Twin

Opførelsen af sangene fra Broken Twins debutalbum May afrund­er et par travle år for den unge danske sangskriver, hvor Majke Voss Rommes sagte, men in­si­ste­ren­de sange har vagt genklang over det meste af verden – og er blevet rost af vægtige medier som bl.a. NME, The Independent, Pitchfork, MOJO og The Guardian.
Den 11. februar 2016 får publikum lejlighed til at høre sange fra det imponerende debut­album i nye arrangementer, når Broken Twin og Copenhagen Phil kaster musikken op i luften og griber den på ny. “Jeg er beæret over at få denne mulighed, og jeg glæder mig til samarbejdet, koncerten og ikke mindst til at se sangene i et nyt lys,” siger Majke Voss Romme.
60 minutes koncerten bliver et unikt og særligt punk­tum for arbejdet med debut­pladen, inden Broken Twin igen dedikerer sin tid til at skrive sange til det kommende album.

Love Shop

Med Jens Unmack i front møder en af giganterne i dansk rockmusik, Love Shop, Copenhagen Phil i en 60 minutes koncert den 12. februar 2016. Det store symfoniorkester fejrer det danske band med en koncert – der bliver en art greatest hits i nye forklædninger. En rejse i højde­punkt­er­ne af Love Shops musik set gen­nem nye klangkonstellationer og sym­fo­niske fortolkninger.
Jens Unmack og Love Shop fejrer i 2015 25-års jubilæum og kastes ved 60 minutes koncerten ud i eksperimenter, der tager musikken nye steder hen: “For at fejre vores 25-års jubilæum udfordrer vi både os selv som band og vores publikum i håb om at vise en helt ny side af Love Shop. Det ser vi ingen fornemmere platform for end med samarbejdet med Copenhagen Phil, der forhåbentlig udmønter sig i en koncert, ingen før har set.”

Nikolaj Nørlund – uropførelse og pladeudgivelse

Der bliver tale om en uropførelse, når Nikolaj Nørlund af­slut­ter 60 minutes festivalen den 13. februar 2016 sammen med Copenhagen Phils mange musikere. Nørlund har nemlig sat sig for at skrive helt ny dansksproget musik til netop dette samarbejde. Det skal resultere i et album, der bliver ind­spil­let i løbet af efteråret – albummet bliver releaset på koncertdagen.
Nørlund har gennem sin karriere holdt et højt kunstnerisk niveau og med en altid udfordrende karakter i sin musik, så er det et naturligt skridt, at Nørlund nu fletter sin udgave af moderne dansk sangskrivning sammen med det store klassiske orkester.
 
Billetsalget starter den 30. april 2015.
 
60 minutes præsenterer Copenhagen Phil i nye koncert­kon­stel­la­tioner i samarbejde med rytmiske kunstnere – og lægger vægt på at vise de mange udtryksmuligheder, et symfoniorkester rummer. Copenhagen Phil har tidligere budt på genreblandende 60 minutes koncerter med Oh Land, Efterklang, Cody, Dessner-brødrene fra The National, DJ Noize, Indians m.fl.
Den Sorte Skole
Broken Twin
Jens Unmack
Nikolaj Nørlund
10. februar kl. 21:00 / Konservatoriets Koncertsal
60 minutes of Den Sorte Skole
11. februar kl. 21:00 / Konservatoriets Koncertsal
60 minutes of Broken Twin
12. februar kl. 21:00 / Konservatoriets Koncertsal
60 minutes of Love Shop
13. februar kl. 21:00 / Konservatoriets Koncertsal
60 minutes of Nikolaj Nørlund
60 minutes sponsoreres af Nordea-fonden og Det Obelske Familiefond
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019