PM: Marianna Shirinyan gæster Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Klaverstjerne spiller med Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil

Den 13. oktober slår Konservatoriets Koncertsal dørene op til klassisk og inderlig klaverkoncert med Marianna Shirinyan ved tangenterne.

Prisbelønnet pianist

Der er altid noget stort i vente, når armensk/danske Marianna Shirinyan sætter sig ved tangenterne. Den prisbelønnede pia­nists udtryksfulde og levende klaverspil kan forføre ethvert publikum – og det er da netop også derfor, hun har vundet et hav af priser og konkurrencer i både ind- og udland. Som kronen på værket modtog hun i 2009 den mest prestigefyldte pris herhjemme, Musikanmelderringens Kunstnerpris, og i 2010 belønnede DR Marianna Shirinyan med den nystiftede P2 Prisen for hendes passionerede musikerskab og høje professionelle niveau. Marianna Shirinyan er denne aften solist i Beethovens første klaverkoncert – et værk, der har fundet en fast plads i det internationale solistrepertoire.

Succesfuld dirigenttalent

I front for Marianna og Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil står den unge engelske dirigent, Michael Francis, der anses for at være et af de dygtigste dirigenttalenter i øje­blikket. Det gav genlyd i den engelske musikverden, da han i 2007 med kun 12 timers varsel overtog et program for den syge­meldte Valery Gergiev – endda med London Symphony Orchestra, hvor han spillede kontrabas. Nu er Francis dirigent på fuld tid og går fra den ene succes til den anden. Hans sans for dynamik og detaljer vil givet matche Marianna Shirinyans leg over tangenterne.

Stor symfonisk aften

Aftenens hovedværk er Schuberts symfoni nr. 9 – hans sørg­muntre ’Store C-dur’, som komponisten aldrig selv fik at høre. Symfonien er Schuberts sidste og største. Han fuldendte partituret i marts 1828, da Gesellschaft der Musikfreunde i hans hjemby Wien ville opføre symfonien. Imidlertid bestemte musikerne, at værket var for uoverskueligt og svært at spille, så komponisten fik det aldrig at høre – han døde et halvt år senere, kun 31 år gammel. Sidenhen har den mesterlige symfoni gået sin sejrsgang. Og den vil uden tvivl også ligge lige til hånden for den unge dirigent, der også står i spidsen for Haydns symfoni nr. 88.
Marianna Shirinyan er so­list i Beethovens Klaver­koncert nr. 1.
Det unge dirigenttalent, Michael Francis.

Den sprøde wienerklassik

Torsdag 13. oktober 2011 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Fredag 14. oktober 2011 kl. 19:30
Erikstruphallen, St. Heddinge
Dirigent / Michael Francis
Solist / Marianna Shirinyan
Haydn / Symfoni nr. 88
Beethoven / Klaverkoncert nr. 1
Schubert / Symfoni nr. 9
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019