PM. Symfoniorkester og verdens bedste musik facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Symfoniorkester
og verdens bedste musik

Med den stærke chefdirigent Lan Shui i spidsen spiller Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester – den 13. februar noget af det aller bedste musik fra den klassiske verden!
Copenhagen Phil spiller den 13. februar en imponerende koncert i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg. Hele 75 musi­ke­re indtager scenen med orkestrets chefdirigent, kinesiske Lan Shui, i front og spiller forrygende musik, hvor bl.a. Elgars ”Enigma Variationer” er på programmet: ”Det er et af de flot­te­ste stykker romantisk musik, der nogensinde er skrevet,” siger Copenhagen Phils musikchef Uffe Savery. ”Vi ga­ran­te­rer gåsehud og en fantastisk koncertoplevelse!”

Gådefuld musik til De Olympiske Lege

Den engelske komponist Edward Elgars ”Enigma Variationer” fra 1899 kaldes også for gåde-variationerne. 14 variationer på jagt efter et skjult tema. Elgar dedikerede værket til: ”…de af mine venner, som er portrætteret i det.” Elgar ville ikke sige mere. Musikken er indspillet mere end 70 gange – men den overordnede gåde er aldrig blevet løst. I stedet taler den smukke musik for sig selv, og ”Enigma Variationerne” har en helt særlig stjerne i England, hvor værket ofte spilles ved højtidelige lejligheder – det var endda med, da De Olympiske Lege åbnede i London i 2012.

Sanger af internationalt format

Koncertens østrigske barytonsanger, Günter Haumer, er solist i Vaughan Williams’ “Songs of Travel”. Han er født i Wien og startede allerede som barn sin musikalske karriere. Med sin bemærkelsesværdige stemme har han sunget sig ind på store scener over hele verden fra Europa til Sydamerika. Og så har han haft store roller i kendte operaer som ”Don Giovanni”, ”En Skærsommernats Drøm”, ”Figaros Bryllup” og ”Den Glade Enke”.

Dirigent i verdensklasse

På dirigentpodiet står Copenhagen Phils kinesiske chef­diri­gent, Lan Shui. Og det er en erfaren herre, vi har med at gøre. Foruden at være tilknyttet Copenhagen Phil er han sam­tidig chefdirigent for Singapore Symphony Orchestra, der under hans dirigentstok har udviklet sig til et orkester i verdens­klasse med turneer i det meste af verden. Og så har Lan Shui optrådt som gæstedirigent hos så fornemme orkestre som LA Phil, Shanghai Symphony, Houston Symphony samt i San Fran­cis­co, Minnesota, Baltimore og Detroit blandt mange.
Chefdirigent Lan Shui.
Barytonsanger Günter Haumer.
PRAKTISK INFO
SANGE, DANSE OG VARIATIONER
Fredag 13. februar 2015 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal, Frederiksberg
Chefdirigent / Lan Shui
Solist / Günter Haumer, baryton
Adès / Danse fra ”Powder her Face”
Vaughan Williams / Songs of Travel
Elgar / Enigma Variationer
Pris / 190-390 kr.
Tivolis Musikchef Henrik Engelbrecht holder en gratis koncertintroduktion kl. 18:45 i publikumsfoyeren i Konservatoriets Koncertsal.
Samme koncert spilles den 12. februar 2015 kl. 19:30 i Erikstruphallen i Store Heddinge.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019