PM. Sjællands Symfoniorkester med smuk og dramatisk musik facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Dramatisk og smuk koncert med Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil

I følelsernes vold

Når Konservatoriets Koncertsal den 7. oktober 2011 slår dørene op til koncert med Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil er det med musik af de helt store følelser. Koncerten, I følelsernes vold, præsenterer et smukt og dramatisk program, hvor hovedværket er Tjajkovskijs stærkt følelsesladede og nok mest kendte symfoni, Pathétique. Det er komponistens sjette og sidste symfoni, der blev uropført blot ni dage før hans død i 1893.

International stjernesolist

Unge hollandske Simone Lamsma er en efterspurgt og anmelder­rost solist, der har optrådt med førende orkestre og dirigen­ter verden over. Hun begyndte at spille violin som fem-årig og flyttede til England som 11-årig for at studere musik. 19 år gammel bestod hun Royal Academy of Music’s Bachelor of Music Program – som den yngste student nogensinde – og blev belønnet med bl.a. den prestigefulde kongelige Princess Alice’s Pris. Simone Lamsma spiller på en "ex-Chanot-Chardon” Stradivarius fra 1718.

Elegant solistværk

Simone Lamsma har valgt at spille Leonard Bernsteins Serenade, og det kan man godt forstå! Værket er næppe så kendt som Bern­steins West Side Story, men er et af hans mest elegante og lyriske musikstykker. Komponisten tager afsæt i Platons Symposion, hvor græske filosoffer diskuterer emnet, kærlighed. I hver af de fem satser beskriver solo­violinen én af filosof­fernes indlæg. Solostemmen er stor og krævende, men også harpe, slagtøj og strygere skal helt frem på stolen i dette næsten kammermusikalske værk.

Radio-hit

Også den engelske pionér-komponist Ralph Vaughan Williams’ værk, Tallis Fantasia, er på programmet. I 2010 stemte lyt­terne på den store engelske radiostation, Classic FM, Tallis Fantasia, ind på en tredje plads på stationens årlige afstem­ning over de mest populære klassiske værker. Et meget smukt værk, hvor strygerne er delt op i strygerorkester, kammer­ensemble og strygekvartet. Publikum kan se frem til en smuk og dramatisk aften med orkestrets 1. gæstedirigent Cristian Mandeal på dirigentpodiet.
Ved koncerten den 7. oktober uddeles Sydbanks Musikpris 2011.
Efterspurgte hollandske Simone Lamsma er solist i Bernsteins Serenade.
Torsdag 6. oktober 2011 kl. 19:30
Roskilde Kongrescenter
Fredag 7. oktober 2011 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Cristian Mandeal
Solist / Simone Lamsma, violin
Vaughan Williams / Tallis Fantasia
Bernstein / Serenade
Tjajkovskij / Symfoni nr. 6, Pathétique
www.billetten.dk
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019