PM. Arcade Fire-musikere spiller med Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Arcade Fire-musikere
spiller med Copenhagen Phil

Superligaen fra den amerikanske indie-scene møder Copenhagen Phil, når ARCADE FIRE-musikerne Richard Reed Parry og Sarah Neufeld kommer til København og med deres band, Bell Orche­stre, spiller en 60 minutes koncert med det københavnske symfoniorkester. Koncerten byder også på en pre-verden­spre­mi­ere på Parrys og Bryce Dessners (THE NATIONAL) nye indie-classical værk, der har premiere i sommeren 2015 i London.
Den 5. februar 2015 kaster Copenhagen Phil sig i armene på Arcade Fire’s multiinstrumentalist Richard Reed Parry og violinist Sarah Neufeld og deres seks mand store instru­men­telle musikprojekt Bell Orchestre. Det er første gang, Bell Orchestre spiller koncert i Danmark. Sammen præ­senterer de en helt særlig 60 minutes koncert og fylder det tidligere Radio­hus’ koncertsal på Frederiksberg med drømmende klassiske toner krydret med elektrisk rytme. Musikken er minimalistisk og storslået, filmisk, fantasifuld, eftertænksom og til tider melankolsk. Koncerten bliver til i samarbejde med Frost Festival.

INDIE GOES CLASSICAL

Ved 60 minutes koncerten spiller Bell Orchestre og Copenhagen Phil bandets “Air Lines/Land Lines”, “Elephants”, “Stripes” og “Icicles/Bicycles”. Musikken er bl.a. arrangeret for sym­fo­ni­orkester af Owen Pallett – der tidligere har sat sit musikal­ske fingeraftryk hos Grizzly Bear, Beirut, Arcade Fire, Arctic Monkeys og The National. Dertil præsenterer Richard Reed Parry sin egen “Music for Heart and Breath” – et nytænkende værk, hvor musikerne påføres stetoskop, og hvor musikkens rytme bestemmes af de spillendes hjerteslag. Selv siger Parry:
“Ideen til “Music for Heart and Breath” udsprang i kølvandet på den længste og vildeste turne med Arcade Fire i 2004-5, hvor vi konstant rejste rundt og spillede koncerter for tusinde af mennesker. Jeg fik lyst til at skrive musik, som var den præ­cise modsætning – et ekstremt stille og delikat stykke musik, hvor det eneste, det kræver af mig som kom­po­nist, publikum og musikerne på scenen, er at rette opmærk­somhed mod de mest stille og vidunderlige lyde og rytmer, der kommer fra kroppens indre – og oversætte dem til musik. Den naturlige variation mellem forskellige hjerterytmer resulterer i en underfundig musikalsk fortælling, som starter og stopper, forskydes, gentages og falder ud af synk med hinanden i takt med, at de forskellige individers puls stiger og falder. Musik­stykket spilles aldrig på den samme måde to gange."
Ved 60 minutes koncerten spiller Sarah Neufeld og det store symfoniorkester også Neufelds “Breathing Black Ground” – mu­sik­ken skrev hun oprindeligt for violin og sang og optog det med Nils Frahm i en forladt kirke. “Jeg er helt vildt spændt på at optræde med “Breathing Black Ground” live med et orke­ster for første gang til vores koncert med Copenhagen Phil. Owen Pallett har skrevet et smukt arrangement af stykket, som fastholder essensen, men alligevel fører musikken nye steder hen", siger hun.
Sup­port­en består af bandet “Quiet River of Dust”, hvor bl.a. Richard Reed Parry medvirker – bandet udgiver deres debutalbum sidst i 2015.

PARRY MED THE NATIONAL-MUSIKER

Foruden musik med og af Bell Orchestre spiller Copenhagen Phil også splinterny musik af Richard Reed Parry og Bryce Dessner (The National) – en smagsprøve på et stort indie-classical værk, de sammen har komponeret for symfoniorkester. Det bliver en eksklusiv pre-verdenspremiere på aldrig ført hørt musik. Stykket har premiere i dets helhed i London i sommeren 2015.

MUSIKVERDENER BRINGES SAMMEN

Koncerten dirigeres af engelsk/tyske André de Ridder, der også stod i spidsen for Copenhagen Phils 60 minutes koncerter med bl.a. Efterklang og Dessner-brødrene fra The National. Han er kendt for sin med­virken i utradi­tionelle koncertkon­stel­la­tion­er og har sam­arbejdet med kunst­nere så forskellige som BBC Symphony Orchestra, Gorillaz, These New Puritans og Mouse on Mars. Richard Reed Parry siger:
“Det er spændende at tilføje endnu flere musikalske tankesæt frem mod denne 60 minutes koncert: Owen Pallett og André de Ridder. To fantastiske og unikke talenter, som vi er henrykte over at samarbejde med. Det bringer flere musikverdener sam­men, og vi får lov at udvide og tilpasse vores musik til et meget større ensemble, nemlig Copenhagen Phil. Det er noget, som mange komponister kun kan drømme om.”
Efter koncerten vender DJ Rosa Lux plader i loungen.
Bell Orchestre med Arcade Fire-musikere spiller med Copenhagen Phil d. 5. feb.
PRAKTISK INFO
60 MINUTES OF BELL ORCHESTRE
5. februar 2015 fra kl. 20:00
Konservatoriets Koncertsal (tidl. Radiohuset)
Bell Orchestre /
Richard Reed Parry – kontrabas, celeste
Sarah Neufeld – violin
Pietro Amato – valdhorn, elektronisk, keyboard
Kaveh Nabatian – trompet, echoplex, percussion
Michael Feuerstack – lap steel guitar, percussion
Stefan Schneider – trommer, percussion
Copenhagen Phil
Dirigent /
André de Ridder
Musik /
Af Richard Reed Parry (Arcade Fire), Sarah Neufeld (Arcade Fire), Bryce Dessner (The National) og Bell Orchestre:
Bell Orchestre arr. af Owen Pallett /
- Air Lines/Land Lines
- Elephants
- Stripes
Bell Orchestre arr. af Pietro Amato & Kaveh Nabatian /
- Icicles/Bicycles
Richard Reed Perry /
- Music for Heart and Breath
Sarah Neufeld /
- Breathing Black Ground
Bryce Dessner og Richard Reed Parry /
- Uddrag af nyt klassisk værk, work in progress
Support /
Quiet River of Dust m. bl.a. Richard Reed Parry
DJ i loungen /
DJ Rosa Lux
Billetter København / www.billetten.dk / Pris 125-250 kr.
“60 minutes of Bell Orchestre” bliver til i samarbejde med Frost Festival.
Koncerten støttes af /
Nordea-Fonden
Det Obelske Familiefond

 
 
 
 
 
 
 
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019