PM. Arcade Fire-musikere gæster Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Arcade Fire-musikere
gæster Copenhagen Phil

Copenhagen Phil og Frost Festival præsenterer superligaen fra den amerikanske indie-scene, når ARCADE FIRE-medlemmerne Richard Reed Parry og Sarah Neufeld sammen med Bell Orchestre møder Copenhagen Phil og giver koncert i Konservatoriets Kon­cert­sal på Frederiksberg. Publikum får samtidig en eks­klu­siv pre-verdenspremiere på Parrys og Bryce Dessners (THE NATIONAL) nykomponerede klassiske værk, der har premiere i sommeren 2015 i London.
Den 5. februar 2015 kaster Copenhagen Phil sig i armene på Arcade Fire’s multiinstrumentalist Richard Reed Parry og violinist Sarah Neufeld med forventning om en stor musikalsk oplevelse med rødder i indie-classical genren. De to musikere fra det canadiske rockband har deres fælles musikprojekt med på scenen: Det seks mand store instrumentelle Bell Orchestre – et enestående orkester, der har opnået stor succes og fan­ta­stiske an­meld­elser verden over. Og blandt andet været på turne med Arcade Fire. Det er første gang, Bell Orchestre spiller koncert på dansk grund.

INDIE-ARRANGØR

Parry, Neufeld og resten af Bell Orchestre præ­senterer en helt særlig 60 minutes koncert og fylder den smukke gamle koncert­sal med drømmende klassiske toner krydret med elektrisk rytme. Musikken er minimalistisk og storslået, filmisk, fantasifuld, eftertænksom og til tider melankolsk. Det canadiske orkester spiller fire numre alle arrangeret for symfoniorkester af Owen Pallett – der tidligere har sat sit musikalske fingeraftryk hos bands som bl.a. Grizzly Bear, Beirut, Arcade Fire, Arctic Monkeys og The National. Ved 60 minutes koncerten gælder det Bell Orchestre’s “Air Lines/ Land Lines”, “Elephants”, “Stripes” og “Icicles/Bicycles”. Dertil præsenterer Richard Reed Parry sin egen komposition “Music for Heart and Breath”, ligesom Sarah Neufeld spiller sin “Breathing Black Ground” sammen med Copenhagen Phils mange musikere. Supporten består af bandet “Quiet River of Dust”, hvor bl.a. Richard Reed Parry medvirker – bandet udgiver nyt materiale i 2015.

PARRY I SAMARBEJDE MED
THE NATIONAL-MUSIKER

Foruden musik med og af Bell Orchestre spiller Copenhagen Phil også splinterny musik af Richard Reed Parry og Bryce Dessner (The National) – en smagsprøve på et stort indie-classical værk, de sammen har komponeret for symfoniorkester. Værket uropføres i dets helhed i London i sommeren 2015, men denne februar aften spiller Copenhagen Phil et mindre uddrag – en pre-verdenspremiere på aldrig ført hørt musik. Og Bryce Dessner er efterhånden en erfaren herre, hvad angår indie-classical kompositioner til sym­fo­ni­or­kes­ter. For to år siden spillede han hoved­rol­len på elektrisk guitar ved en 60 minutes koncert side om side med Copenhagen Phil i sit værk, “St Carolyn By The Sea”. Ved koncerten spillede Copenhagen Phil også klassisk musik af Radiohead-guitaristen Jonny Greenwood – nyskabende toner, der i øvrigt blev udgivet på en anmelderrost plade af Deutsche Grammophon.

HIP DIRIGENT

60 minutes koncerten dirigeres af engelsk/tyske André de Ridder. Ridder stod også i spidsen for Copenhagen Phils 60 minutes koncerter med bl.a. Efterklang og Dessner-brødrene fra The National. Han er kendt for sin med­virken i utradi­tionelle koncertkonstellationer, og så har han sam­arbejdet med kunst­nere så forskellige som bl.a. BBC Symphony Orchestra, Gorillaz, These New Puritans og Mouse on Mars.
Denne gang gælder det de to Arcade Fire-musikere og deres canadiske sekstet – velkommen til 60 minutes of Bell Orchestre.
Bell Orchestre med Arcade Fire-medlemmer gæster Copenhagen Phil.
Sarah Neufeld
Richard Reed Parry
PRAKTISK INFO
Copenhagen Phil & Frost Festival præsenterer
60 MINUTES OF BELL ORCHESTRE
5. februar 2015 fra kl. 20:00
Konservatoriets Koncertsal (tidl. Radiohuset)
Dirigent /
André de Ridder
Musik /
Af Richard Reed Parry (Arcade Fire), Sarah Neufeld (Arcade Fire), Bryce Dessner (The National) og Bell Orchestre:
Bell Orchestre arr. af Owen Pallett /
- Air Lines/Land Lines
- Elephants
- Stripes
- Icicles/Bicycles
Richard Reed Perry /
- Music for Heart and Breath
Sarah Neufeld /
- Breathing Black Ground
Bryce Dessner og Richard Reed Parry /
- Uddrag af nyt klassisk værk, work in progress
Musikere /
Richard Reed Parry – kontrabas, celeste
Sarah Neufeld – violin
Pietro Amato – valdhorn, elektronisk, keyboard
Kaveh Nabatian – trompet, echoplex, percussion
Michael Feuerstack – lap steel guitar, percussion
Stefan Schneider – trommer, percussion
Copenhagen Phil
Support /
Quiet River of Dust m. bl.a. Richard Reed Parry
Billetter København / www.billetten.dk / Pris 125-250 kr.
60 minutes er Copenhagen Phils eget koncertformat, der præ­sen­te­rer nye måder at bruge symfoniorkestret på i samarbejde med kunstnere på tværs af genrer.
Koncerten støttes af /
Nordea-Fonden
Det Obelske Familiefond
Bell Orchestre
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019