PM. SÆRLIG CELLIST GÆSTER COPENHAGEN PHIL facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. SÆRLIG CELLIST
GÆSTER COPENHAGEN PHIL

Copenhagen Phil spiller den 5. december 2014 en af sæsonens helt store koncerter. Orkestret har nemlig fornemt besøg af et af dansk musiklivs helt store talenter og modtager af Kron­prins­parrets Kulturpris: Cellisten Andreas Brantelid.

Stor musikalsk aften på Frederiksberg

Den 5. december spiller Copenhagen Phil en af sæsonens helt sto­re koncerter i Konservatoriets smukke koncertsal på Fre­de­riks­berg. Til at sætte kulør på vinterkulden gæster et af Danmarks allerstørste klassiske talenter, cellist Andreas Brantelid, de 70 musikere i Copenhagen Phil. Brantelid er solist i Elgars hjerteskærende smukke Cellokoncert – samme værk, som han havde sin orkesterdebut med som kun 14-årig.

Ung dansk verdensstjerne

Andreas Brantelid er født i 1987, men er trods sin unge alder godt på vej mod en international karriere som én af Skan­di­na­viens førende cellister. Han er medlem af Lincoln Society i New York, hvor han regelmæssigt giver koncerter, og så har han givet koncerter med symfoniorkestre i en række af Europas største koncertsale i bl.a. London, Bruxelles, Salzburg, Wien, Stockholm og Amsterdam. Andreas Brantelid har været medlem af BBC’s New Generation Artists program og har vundet et hav af fornemme priser, bl.a. Kronprinsparrets store Kulturpris.

Stor musik

Andreas Brantelid spiller hovedrollen i Elgars smukke Cello­koncert – et stykke musik, der er anerkendt som et af hoved­værk­erne for cello. Til at styre slagets gang står den eng­el­ske dirigent Stefan Asbury på dirigentpodiet. Asbury rejser rundt i hele verden og dirigerer verdens førende orkestre. Denne sæson har han bl.a. din debut med London Philharmonic, men nu er tiden altså kommet til Copenhagen Phil. Foruden Elgars Cellokoncert dirigerer Stefan Asbury denne aften også Debussys stemningsfulde La Mer, Nuages og Fêtes fra Nocturnes samt Brittens Four Sea Interludes med Copenhagen Phil.
Andreas Brantelid er so­list i Elgars Cellokoncert med Copenhagen Phil.
PRAKTISK INFO
HIMMEL OG HAV
Fredag 5. december 2014 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal, Frederiksberg
Dirigent / Stefan Asbury
Solist / Andreas Brantelid, cello
Debussy / Nuages og Fêtes fra Nocturnes
Elgar / Cellokoncert
Britten / Four Sea Interludes
Debussy / La Mer
Billetter / www.billetten.dk / 190-390 kr.
Koncerten spilles også /
Torsdag 4. december kl. 19:30
Sorø Hallen
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019