PM. STOR JULEKONCERT I KØBENHAVNS DOMKIRKE facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. STOR JULEKONCERT
I KØBENHAVNS DOMKIRKE

Traditionen tro fejrer Copenhagen Phil og Københavns Drenge­kor julen med de første tre kantater af Bachs Juleoratorium. I år spilles den store koncert den 19. december i Københavns smukke Domkirke med Ebbe Munk som dirigent.
Igen i år markerer Copenhagen Phil sammen med Københavns Drengekor julen med Bachs Juleoratorium. I år med korets faste dirigent, Ebbe Munk, i spidsen for de ca. 100 drenge, 30 orke­stermusikere og fire fremtrædende solister. Koncerten har med få undtagelser fundet sted hvert år siden 1974. Og drengene i matrostøjet kan ingen stå for – og så er de oven i købet ét af verdens bedste drengekor, som i år kan fejre 90 års jubilæum.

Musikalsk julemagi

Københavns Domkirke danner rammen om den store julekoncert den 19. december, hvor tonerne af de første tre kantater i Bachs Juleoratorium byder julen velkommen i det smukke kirkerum. Et fyrværkeri af jublende kor, alvorlige salmer, flotte og grib­ende arier og så Bachs orkester, hvor solostemmerne på skift optræder som fløjte, obo, violin og trompet.

Fire smukke solostemmer

Den vigtige rolle som evangelist besidder tidligere korsanger ved St. Paul’s Cathedral Andrew Staples. Bas-partiet synges af Petri Lindroos, og på damesiden står alten Elisabeth Jansson, der på Det Kgl. Teater tidligere har sunget titelrollen i Bizets ”Carmen”, rollen som Cherubino i ”Figaros Bryllup”, mezzosopran i Händels ”Messias”, Suzuki i Puccinis ”Madame Butterfly” og Rossweisse i Wagners ”Valkyrien” – et parti hun også har sunget med Berliner Philharmonikerne og Simon Rattle. Endelig har sopranen Dénise Beck rollen som engel og duet­partner med bassen. Tekstgrundlaget er biblens beretning om Kristi fødsel, om englenes forkyndelse for hyrderne, om hyrdernes tilbedelse af det lille barn, om Kristi navngivning og endelig beretningen om de vise mænds komme.

Historisk Juleoratorium

Bach komponerede oratorier til de vigtigste af kirkeårets fest­er. Derfor kender vi et Juleoratorium, et Kristi Himmel­fartsoratorium, et Påskeoratorium og endelig har der for­ment­lig også eksisteret et Pinseoratorium. Juleoratoriets seks dele er oprindeligt tænkt som seks kantater med til­knyt­ning til hver sin af julens helligdage. Førsteopførelsen fandt sted i julen 1735 i Leipzig – de tre første kantater på henholdsvis første, anden og tredje juledag, den fjerde ved festen for Kristi Omskærelse, den femte 1. søndag efter nytår og den sjet­te ved Epiphaniasfesten. Ved koncerten denne december aften i Københavns Domkirke opføres kun de tre dele, der har direkte berøring med julen.
PRAKTISK INFO
BACHS JULEORATORIUM
19. december 2014 kl. 19:30
Københavns Domkirke
Dirigent / Ebbe Munk
Solister / Dénise Beck, sopran
Elisabeth Jansson, alt
Andrew Staples, tenor
Petri Lindroos, bas
Copenhagen Phil
Københavns Drengekor
Bach / Juleoratorium I-III
Billetter / www.billetten.dk / 115-225 kr.
Adgang fra kl. 18:30
Samme koncert spilles /
17. december kl. 19:30 i Sankt Nikolai Kirke i Nakskov
18. december kl. 19:30 i Sct. Mariæ Kirke i Helsingør
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019