PM. 100 MUSIKERE PÅ SPIL I ÅBNINGSKONCERT facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. 100 MUSIKERESPIL I ÅBNINGSKONCERT

Med den energiske chefdirigent Lan Shui i spidsen åbner Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester – den 9. oktober 2014 orkestrets nye sæson med en helt særlig koncert. På programmet er intet mindre end storslået og sjældent spil­let musik samt en ny dansk superviolinist.

Storslået Strauss symfoni

Den 9. oktober 2014 skyder Copenhagen Phil vintersæsonen i gang på storslået vis i Konservatoriets Koncertsal. Det sker, når hele 100 musikere ind­tag­er scenen med orkestrets kinesiske chefdirigent i spidsen og fejrer Strauss’ 150 år ved at spille komponistens enorme og sjældent spillede orkesterværk, Sin­fo­nia Domestica. Musikken er intet mindre end fantastisk med smukke orkesterfantasier, der beskriver en dagligdag for en familie med ægteskabelige skænderier og lykke, morgenmad og babybadning. Det store værk opføres ganske sjældent i Danmark, da det kræver den helt store musikerbesætning. Ikke desto min­dre udvides Copen­hag­en Phil denne aften for at kunne levere en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige.
Symfonien blev uropført i 1904. Værket blev modtaget med både beundring og forargelse – sidstnævnte, idet Strauss gjorde sit småborgerlige privatliv til emne for et af de mest omfattende orkesterværker, verden hidtil havde set. I dag er der bred enighed om, at Sinfonia Domestica indeholder nogle af de smuk­ke­ste melodier, Strauss skrev – og at musikken er både smuk, seriøs og medrivende.

Ny dansk superviolinist spiller Carl Nielsen

Men ikke blot musikken er værd at komme for denne efterårs­aften i Konservatoriets Koncertsal. Copenhagen Phil har besøg af den unge danske superviolinist, Niklas Walentin, som er et nyt skud på stjernehimlen. Den kun 20-årige violinist er sær­del­es anmelderrost og har fart på karrieren. Før pausen er han solist i Carl Nielsens fantasifulde Violinkoncert. Og den unge Walentin har med garanti et spændende bud på den danske kom­po­nists værk – Walentin modtog nemlig i 2012 andenprisen i Den Internationale Carl Nielsen Violinkonkurrence, hvor han også fik prisen for bedste fortolkning af Carl Nielsens værker. Herudover har han allerede modtaget en mængde priser bl.a. Leonie Sonnings Musikstipendiat for unge talenter og DR P2 Talentprisen 2013.
Lan Shui
Konservatoriets Koncertsal
PRAKTISK INFO
SINFONIA DOMESTICA
Torsdag 9. oktober 2014 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal (tidl. Radiohuset)
Lan Shui / Chefdirigent
Niklas Walentin / Violin
Carl Nielsen / Violinkoncert
Richard Strauss / Sinfonia Domestica
Fællesproduktion med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
Billetter / www.billetten.dk / 190-390 kr.
Koncerten spilles også:
10. oktober 2014 kl. 19:30
FrederiksborgCentret, Hillerød
Niklas Walentin
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019