PM. Ny sæson med Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Ny sæson med Copenhagen Phil

Om godt en måned har Copenhagen Phil sin sæsonåbning nr. 50. Det sker den 9. oktober, hvor chefdirigent Lan Shui endnu engang stiller sig i front for orkestret og denne aften fører musikerne igennem en af sæsonens helt store koncerter – med intet mindre end Niel­sens Violinkoncert med det nye danske talent Niklas Walentin som solist og Strauss’ fantastiske og enorme orkesterværk, Sinfonia Domestica.
Sæson 2014/2015 byder igen i år på 20 klassiske kon­cert­er i København og et tilsvarende antal udenbyskoncerter for­delt på hele Sjælland. Koncerterne folder sig ud i den klas­siske orkestermusik fra midten af 1700-tallet og frem.
Et stort antal spændende dirigenter og solister fra ind- og udland lægger denne sæson deres vej forbi Copenhagen Phil. Særligt kan nævnes koncerten den 5. december med danske Andreas Brantelid i El­gars Cellokoncert og koncerten den 31. oktober med den inter­na­tio­nalt anerkendte tyske dirigent, Jun Maerkl, der dirigerer et stort Bartok-program. Herudover får vi i november besøg af den unge “Rising Star” Ben Gernon, men også danske Michael Schønwandt dirigerer orkestret i et rent Carl Nielsen program, når vi fejrer 150-året for komponistens fødsel den 26. februar 2015. Endelig står det unge stortalent og orkestrets 1. gæstedirigent, Santtu-Matias Rouvali, atter i spidsen for orkestret – det er den 23. oktober med Stra­vin­skijs Historien om en soldat og Petrusjka samt den 24. april med bl.a. Dvoraks Slaviske Danske og med den spændende Ilya Gringolts som solist i Ligetis Violinkoncert.
 
NY ÆRES-GÆSTEDIRIGENT TILTRÆDER
For de kommende tre sæsoner udnævnes Lawrence Foster som æres-gæstedirigent. Foster har flere gange tidligere arbejdet med orkestret og vil ved fire koncerter i januar 2015 stå i spidsen for en hel Schumann festival i kombination med Chopin og Liszt klaverkoncerterne med Marianna Shirinyan og Nareh Arghamanyan ved tangenterne.
Musikchef Uffe Savery glæder sig til samarbejdet med Foster og siger: “Lawrence Foster er en af de få dirigenter, der har vir­ke­lig stor erfaring og derfor i den grad kan løfte orke­stret i sit kunstneriske udtryk, tilmed i en af­slap­pet atmos­fære. Foster har en holdning til musikken og arbejd­er stædigt helt ned i detaljen for at opnå det bedst tænkelige udtryk. Han elsker at arbejde med orkestret og udtalte for ikke så lang tid siden, at netop Copenhagen Phil er et af de orke­stre i Europa, der udvikler sig mest interessant og eksplosivt.”
 
MEGET MERE AT GLÆDE SIG TIL
Men en sæson med Copenhagen Phil udforsker som bekendt mere end blot det klassiske repertoire. Publikum kan således se frem til de traditionsrige og festlige nytårskoncerter i ja­nu­ar 2015 med Body Rhythm Factory, der med inciterende rytmer pakker store klassikere for symfoniorkester ind i en sansende oplevelse, og i april går skuespiller Lars Mikkelsen og Copen­hagen Phil i dialog i opførelsen af Tjajkovskijs Hamlet-musik og Shakespeare monologer. Men også vores store pædagogiske projekt Musik på Tværs, det vigtige samarbejde med Konserva­to­riets studerende, de populære søndag-formiddag kammerkon­cert­er, en verdenspremiere på liveversionen af den nye digitale satsning World Online Orchestra og de genreblandende 60 minutes koncerter udgør alle en del af det kommende musikår. Endelig er det i sæson 2014/2015, at orkestret udgiver sin helt særegne version af Beethovens 1.-4. symfoni på cd.
Uffe Savery fortæller: “Vi står som klassisk kulturinstitution på skuldrene af mange hundrede års tradition, og vi er meget bevidste om at være funderet i dét samtidig med at være både nytænkende og nyskabende. Vi ønsker at kombinere både at vare­tage en kulturarv og samtidig skabe fremtidens kulturarv. Der­for er en sæson med Copenhagen Phil en mangfoldig og kulturel jordomrejse, der rummer mange genrer og formater og dermed muligheden for at opleve vores enestående symfoni­orkester på mange forskellige måder.”
 
NÅR TO GENRER MØDES i 60 MINUTTER
For fjerde sæson i træk mødes Copenhagen Phil med tidens rytmiske musikere i de genreblandende 60 minutes koncerter – in­spi­reret af den nye indie-classical genre. I december leve­rer danske Oh Land medrivende storslået dramatik, når hendes seneste album fortolkes til det store orkester af hendes far, Bendt Fabricius. Og ved 60 minutes koncerten i februar 2015 kaster to af Arcade Fires frontmænd, Richard Reed Parry og Sarah Neufeld, sig i armene på Copenhagen Phil sammen med deres andet fælles musikprojekt, Bell Orchestra – musikken bliver minimalistisk og storslået på samme tid, filmisk, fantasifuld, eftertænksom og til tider melankolsk.
 
Vi glæder os til at byde alle vore publikummer velkommen igen! Og for dem, der ikke kan vente, tyvstartes sæson 2014/2015 allerede den 3. oktober, hvor orkestrets egen Gunvor Sihm har sin debut og spiller Mozart og Bach med hjælp fra koncert­mester Frederik Øland.
Andreas Brantelid
Lan Shui
Lawrence Foster
Marianna Shirinyan
Lars Mikkelsen
Oh Land 5,8 MB
Oh Land
Se sæsonprogram 2014/2015 her
Se pressefotos af Copenhagen Phil her
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019