PM. Risplanteren, der vandt en Oscar facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Risplanteren, der vandt en Oscar

Copenhagen Phil spiller bjergtagende musik af kineseren Tan Dun, der begyndte som risplanter, og senere modtog en Oscar for sin musik til storfilmen ’Tiger på spring, drage i skjul’. Aftenen rundes af med Tjajkovskijs dramatiske symfoni nr. 4. Slagtøjstalent Mathias Reumert er solist og finske Santtu-Matias Rouvali leder orkestret.

Reumert solist i nyt kinesisk værk

Mathias Reumert er alle vegne. Han spiller slagtøj med vor tids førende ensembler for ny musik. Han laver teatermusik, dukker op som solist og optræder både ved Roskilde festival og fodboldkampe. Han har vundet adskillige priser, og efter studier i Europa og USA underviser han nu selv næste generation af musikere.
”Mathias er først og fremmest en helt fantastisk musiker, et naturtalent, der gennem sit instrument formår at forføre enhver lytter”, siger Uffe Savery, musikchef i Copenhagen Phil.
Denne aften er Reumert solist i et dugfriskt værk af Tan Dun – én af kinesisk musiks store helte. Tan Dun plantede ris i to år under kulturrevolutionen og bosatte sig, efter studier i Beijing og New York, på Manhattan. Han har blandt andet skrevet musikken til storfilmen Tiger på spring, drage i skjul, som han modtog en Oscar for.

“Truslen mod vores eksistens – er os selv”

I Tan Duns Tears of Nature (2012) er omdrejningspunktet naturens kræfter og den menneskelige ånd. Værket er inspireret af blandt andet tsunami-tragedien i Japan og orkanen Sandy, der mørklagde hele Lower Manhattan. “Gennem hele værket fortæller naturens tårer os, at truslen mod vores eksistens og overlevelse er os selv,” fortæller Tan Dun om værket.

Hvis filmmediet var lidt ældre

Hvis filmmediet var lidt ældre, ville Tjajkovskij sandsynligvis også have fået tilbud fra filmselskaberne. Hans 4. symfoni afslutter aftenens koncert med de mest billedskabende toner, man kan ønske sig.
Den 4. symfoni er komponeret i 1877, og Tjajkovskij skrev i et brev om arbejdet med værket: “Aldrig før har et orkesterværk kostet mig så store anstrengelser, men på den anden side har jeg heller aldrig følt så stærkt for nogen af mine værker.” Symfoniens første sats er én af de mest dramatiske satser i hele Tjajkovskijs virke.
Stortalentet Mathias Reumert er solist i Tan Duns Tears of Nature, der fortæller om tsunamien i Japan og orkanen Sandy, der mørklagde New York.
1. gæstedirigent Santtu-Matias Rouvali leder Copenhagen Phil denne aften.
RISPLANTEREN, DER VANDT EN OSCAR
1. Gæstedirigent / Santtu-Matias Rouvali
Solist / Mathias Reumert, slagtøj
Tan Dun / The Tears of Nature
Tjajkovskij / Symfoni nr. 4
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019