PM. Mahler, Hindemith og Poulenc facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Mahler, Hindemith og Poulenc

Vilhelm Lauritzens koncertsal danner rammen om en koncert fra den ærkeklassiske skuffe, når Copenhagen Phil præsenterer Mahler, Hindemith og Polenc 28. februar under ledelse af den japanske dirigent, Toshiyuki Kamioka.

Blev Mahler udsat for skæbnens ironi?

Et af aftenens hovedværker er Mahlers Kindertotenlieder – Sangene til de døde børn – der bygger på en samling af 428 gribende digte skrevet af den fortvivlede digter Rückert, hvis børn døde af skarlagensfeber. Sorg, trøst, fortvivlelse og resignation er utvivlsomt nogle af de følelser, man finder i Mahlers symfoniske fortolkning fra 1904. Fire år efter slog skæbnen til, da Mahlers egen datter døde – af skarlagensfeber.
Den unge tyske baryton, Tobias Berndt, er aftenens solist.

Kritik af den nazistiske ideologi

Hvilken musiker var så farlig, at nazisternes propaganda­minister, Goebbels, brugte adskillige minutters taletid på at svine ham til foran tusindvis af mennesker i 1934?
Hindemiths Mathis der Maler blev bestilt af Berliner­filharmonikerne i 1934 og bygger på temaer fra den opera, Hindemith var i gang med: En fortælling om den tyske mester-maler, Mathias Grünewald, der kæmpede for sin kunstneriske frihed i årene omkring den tyske bondeopstand (1524-1525). Nazisterne mente dog, at værket let kunne opfattes som en kritik af den nazistiske ideologi, og musikken blev derfor aldrig opført i Nazityskland.

Mere Mahler – og Poulenc!

Copenhagen Phil er under ledelse af den japanske dirigent Toshiyuki Kamioka denne aften, hvor orkestret også præsenterer Mahlers romantiske Blumine, der oprindeligt var tænkt som en del af Mahlers første symfoni, Titanen, samt Poulencs Sekstet for klaver og blæsere.
Konservatoriets Koncertsal Foto: Anne Mie Dreves 2,9 MB
Var det skæbnens ironi, at Mahlers egen datter døde af skarlagensfeber kort tid efter hans symfoniske fortolkning af Kindertotenlieder?
Toshiyuki Kamioka Foto: Andreas Fischer 3,4 MB
Toshiyuki Kamioka leder orkesteret ved aftenens koncert.

HINDEMITH, MAHLER OG POULENC

28. februar 2014 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Toshiyuki Kamioka
Solist / Tobias Berndt, baryton
Gustav Mahler / Blumine
Gustav Mahler / Kindertotenlieder
Paul Hindemith / Mathis der Maler
Francis Poulenc / Sekstet for klaver og blæsere
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019