English Copenhagen Phil
Vadym Kholodenko, klaver
Luk

Vadym Kholodenko, klaver

Vadym Kholodenko har hurtigt fået et ry som en af ​​de mest musikalske, dynamiske og teknisk begavede kunstnere af den nye generation af pianister. Af Philadelphia Enquirer blev han rost for sin optræden af Tjajkovskij med Philadelphia Orchestra og for en “betagende melodisk frasering og klarhed i alle toner.” Efter Kholodenko i 2013 vandt guldmedaljen ved Van Cliburn International Piano Competition, har hans internationale karriere i hele Europa, Asien og Nordamerika taget fart til stor anerkendelse blandt kritikere. Tidligere priser inkluderer førstepræmien ved Schubert Piano Competition i Dortmund i 2011, førsteprisen ved Sendai Piano Konkurrence i Japan i 2010 samt ved International Maria Callas Grand Prix konkurrencen i Athen.

Efter Cliburn-konkurrencen blev Kholodenko udnævnt som den første nogensinde til “Artist in Partnership” med Fort Worth Symphony Orchestra. Dette treårige samarbejde omfattede opførelser af Prokofievs komplette klaverkoncerter, der blev optaget til udgivelse på Harmonia Mundi udover kammermusikprojekter og international turné. Derudover udgør kunstneriske partnerskaber en integreret del af Kholodenkos musikalske drivkraft – og han er en engageret kammermusiker, der bl.a. samarbejder med Vadim Repin, Alena Baeva og cellisten Alexander Buzlov.

Kholodenko har samarbejdet med store dirigenter som Valery Gergiev, Leonard Slatkin, Vladimir Fedoseyev, Kirill Karabits, Miguel Harth-Bedoya, Yuri Bashmet, Vladimir Spivakov og Kazuki Yamada. I USA har han optrådt med symfoniorkestrene i Philadelphia, Atlanta, Indianapolis, Rochester og San Diego.

I Europa har han for nylig arbejdet med Royal Philharmonic Orchestra, BBC Scottish Symphony Orchestra, Orchestre Philharmonique de Luxembourg, Orkester Sinfónica Do Porto Casa Da Música, Malmø Symfoniorkester, Det Norske Radioorkester, Prague Symphony Orchestra, RTVE Symphony Orchestra i Madrid, Orquesta Nacional de España og har givet koncerter på LSO St Lukes i London, Radio France i Paris, Liszt Academy Budapest, Moscow Conservatoire og på SWR Schwetzignen Festspiele. Han har haft mange optrædener i Japan herunder med Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra. I 2013 spillede han i Mariinsky Concert Hall, hvor han blev udnævnt til “Månedens kunstner” af Valery Gergiev – som efterfølgende har anmodet ham om koncertoptrædener i Paris, Luxembourg og Moskva.

Kholodenkos optagelser til Harmonia Mundi inkluderer Griegs klaverkoncert og Saint-Saëns’ klaverkoncert nr. 2 med det norske radioorkester og Miguel Harth-Bedoya, som blev udgivet i august 2015 til stor kritikerros og tildelt en ”Editor’s Choice" i Gramophone som "en helt igennem fremragende indspilning.” Hans seneste udgivelse på Harmonia Mundi – den første del af hans Prokofiev-koncertcyklus (nr. 2 og 5) – blev rost af Gramophone for sin “ligefremme, smidige og energiske optræden.” Fremtidige udgivelser inkluderer den anden cyklus Prokofiev-koncerter samt soloværker af Scriabin.

Vadym Kholodenko er født i 1986 i Kiev, Ukraine. Som 13-årig gav han sine første koncerter i USA, Kina, Ungarn og Kroatien, og i 2004 blev han tildelt den nationale russiske ungdomspris “Triumph”. I 2005 flyttede han til Moskva for at studere ved Moskva Statskonservatorium hos Vera Gornostaeva.