English Copenhagen Phil
Thomas E. Bauer, bas
Luk

Thomas E. Bauer, bas

Barytonen Tomas E. Bauer blev efter at have været medlem af Regensburge Domspatzen uddannet på Hochschule für Music und Theatre i München. Han debuterede som operasanger i 1997 i München og har siden optrådt bl.a. med Boston Symphony Orchestra og Bernard Haitink, National Symphony i Washington og Iván Fischer, Concentus Musicus og Nikolaus Harnoncourt, Zurich Opera Orchestra og Ádám Fischer, Leipzig Gewandhaus Orchestra og Herbert Blomstedt, Riccardo Chailly og Sir John Eliot Gardiner, Gürzenich Orchestra i Køln og Markus Stenz, Zurich Tonhalle Orchestra og Sir Roger Norrington samt Royal Concertgebouw Orchestra og Philippe Herreweghe.

Siden sommeren 2014 har han sunget ved to Mozart-matineer med henholdsvis Manfred Honeck og Ádám Fischer på Salzburg Festival, og på Teatro alla Scala sang han i Haydns Skabelsen dirigeret af Zubin Mehta. I 2014 var han solist i Beethovens 9. Symfoni med DR UnderholdningsOrkestret dirigeret af Ádám Fischer.

Thomas E. Bauers operaroller omfatter bl.a. ”Greven” i Figaros Bryllyp, ”Wotan” i Ringen og ”Stolzius” i Zimmermanns Die Soldaten, som i 2014/15 blev opført på La Scala med Ingo Metzmacher som dirigent. Baspartierne i Carmina Burana og Brittens War Requiem er også en del af hans kernerepertoire. Dertil har han sunget adskillige uropførelser og har arbejdet tæt sammen med Krzysztof Penderecki bl.a. omkring indspilningen af Penderckis Symphonie Nr.8 Lieder der Vergänglichkeit. I 2003 blev Bauer tildelt Schneider-Schott Music Prisen, der gives til en udøvende eller skabende kunstner inden for – gerne ny – musik.

Flere af Thomas E. Bauers cd’er har modtaget priser, således Orphée d’Or og La Musica Korea priserne for Die Winterreise, Stanley Sadie Prize & Gramophone Award for Händels Apollo e Dafne og ECHO Award for Mendelssohns Elias.

Klaus Voswinckels dokumentar Winterreise – Schubert in Siberia, som fortæller om Bauers begivenhedsrige turné med den transsibiriske jernbane, har flere gange været vist på TV.

Thomas E. Bauer er grundlægger og leder af Kulturwald Festival i de bayerske skove.