English Copenhagen Phil
Simone Lamsma, violin
Luk

Simone Lamsma, violin

Simone Lamsma er beundret af både anmeldere, kollegaer og publikum som én af den klassiske musiks mest talentfulde og fængslende musikalske person­lig­heder. Dirigent Jaap van Zweden, som hun regelmæssigt samarbejder med, beskriver hende som én af ​​verdens førende violinister.

Med et omfattende repertoire på over 60 violin­kon­cert­er har Simone Lamsma de seneste sæsoner optrådt med mange af verdens førende orkestre. Blandt nylige højdepunkter kan nævnes hendes debut med Chicago Symphony, som af Chicago Tribune blev beskrevet som “piercingly beautiful” samt koncerter med bl.a. Cleveland Orchestra, Kungliga Filhar­mo­ni­kerna, Royal Concert­gebouw Orchestra, San Francisco Symphony, Det Hollandske Radio­sym­foni­orkester, Rotterdam Symfoni­orkester, Orchester Philhar­monique de Radio France, BBC Philharmonic, Seoul Philharmonic, Yomiuri Nippon Symphony samt en turné i Kina med Hong Kong Philharmonic under Jaap van Zweden.

Højdepunkter i sæson 2017/2018 og i 2018/2019 omfatter debuter med New York Philharmonic, Detroit Symphony, Houston Symphony, Cincinnati Symphony, Oslo Philharmonic, Pittsburgh Symphony og Warszawa Philharmonic. Derudover vender hun tilbage til Melbourne Symphony Orchestra, Det Hollandske Radiosymfoniorkester på Concertgebouw samt National Symphony Orchestra of Washington.

Udover Simone Lamsmas tætte samarbejde med Jaap van Zweden har hun arbejdet med mange andre fremtrædende dirigenter herunder Vladimir Jurowski, Sir Neville Marriner, Yannick Nézet-Séguin, Jukka-Pekka Saraste, James Gaffigan, Sir Andrew Davis, Andrès Orozco-Estrada, Marek Janowski, Kirill Karabits, Stéphane Denève, Hannu Lintu, Yan Pascal Tortelier, Fabien Gabel og James Feddeck.

Lamsma er også en dedikeret kammermusiker og debuterede som sådan i Londons Wigmore Hall og New Yorks Carnegie Hall i marts 2017 med pianisten Robert Kulek. I 2017 udkom hendes seneste indspilning med Sjostakovijts første violinkoncert og Gubaidulinas In Tempus med Det Hollandske Radiosymfoniorkester under James Gaffigan og Reinbert de Leeuw – en udgivelse, der blev særligt godt modtaget af pressen.

Simone Lamsma blev i 2010 tildelt den nationale hollandske VSCD Klassical Music Prize i kategorien ‘New Generation Musicians’ af Association of Dutch Theaters og Concert Halls til kunstnere, der har gjort bemærkelsesværdige og værdifulde bidrag til den hollandske klassiske musikscene.

Simone Lamsma begyndte at studere violin i en alder af 5 år og flyttede til Storbritannien som 11-årig for at studere på Yehudi Menuhin School med professor Hu Kun. I en alder af blot 14 havde hun sin pro­fes­sio­nel­le solodebut. Hun fortsatte studierne på Royal Academy of Music i London med professor Hu Kun og professor Maurice Hasson og blev i 2011 tildelt en pris, der gives til de studerende, som har gjort betydelige og fremtrædende bidrag til deres område.

Simone Lamsma spiller på en “Mlynarski” Stradivarius (1718).