English Copenhagen Phil
Olga Kern, klaver
Luk

Olga Kern

Den russisk-amerikanske pianist Olga Kern er anerkendt som en af ​​hendes generations store kunstnere. Med sin lidenskabelige selvtillid, musikalitet og ekstraordinære teknik fortsætter hun med at beundre fans og kritikere. Olga Kern blev født ind i en familie af musikere med direkte forbindelser til Tjajkovskij og Rachmaninov og begyndte at studere klaver i en alder af fem. Hun startede sin amerikanske karriere med at modtage en guldmedalje ved Van Cliburn International Piano Competition i Fort Worth i Texas som den første kvinde i mere end tredive år.

Kern blev Steinway-kunstner og førsteprisvinder ved Rachmaninoff International Piano Competition i en alder af sytten. I 2016 fungerede hun som juryformand for både den syvende Cliburn International Amateur Piano Competition og den første Olga Kern International Piano Competition, hvor hun også er kunstnerisk direktør.

I sæson 2017/2018 er Kern huskunstner ved San Antonio Symphony. Derudover omfatter sæsonens engagementer bl.a. solooptrædener med Madison Symphony, Rochester Philharmonic, Copenhagen Phil, Austin Symphony, New Mexico Philharmonic, Arizona Musicfest Orchestra, Colorado Symphony og Hawaii Symphony Orchestra. Dertil har hun sin første amerikanske koncert med Barbers klaverkoncert med Detroit Symphony Orchestra under ​​Leonard Slatkin – og hun vil optræde i Huntington Estate Music Festival med Musica Viva i Australien.

Højdepunkter i den foregående sæson er bl.a. hendes kinesiske debut med National Youth Orchestra på deres China tour, koncerter med Pacific Symphony, Colorado Symphony, Mexicos Symphony Orchestra, Stuttgart Philharmonic, Tivoli Copenhagen Phil og La Jolla Music Festival. Olga Kern åbnede Baltimore Symphonys 2015/2016 hundredeårssæson sammen med Marin Alsop. Andre højdepunkter omfattede genbesøg hos Royal Philharmonic med Pinchas Zukerman, Orchester Philharmonique de Nice med Giancarlo Guerrero, en måneds turné i Sydafrika samt en israelsk tour med Israel Symphony.

Kern har i de seneste årtier optrådt med Tokyos NHK Symphony, Orchester National De Lyon, Orkester Sinfônica do Estado de São Paulo og på mange af verdens vigtigste scener herunder Carnegie Hall, Lincoln Center, Great Hall på konservatoriet i Moskva, Salzburger Festspielhaus, La Scala i Milano, Tonhalle i Zürich og Châtelet i Paris.

Olga Kern har indspillet flere cd’er bl.a. Harmonia Mundi-optagelser af Tjajkovskijs klaverkoncert nr. 1 med Rochester Philharmonic Orchestra og Christopher Seaman (2003), en Grammy-nomineret indspilning af Rachmaninovs Corelli variationer (2004), Chopins klaverkoncert nr. 1 med Warszawa Philharmonic og Antoni Wit (2006), Brahms’ variationer (2007) og Chopin klaversonater nr. 2 og 3 (2010). Senest har hun på SONY udgivet Rachmaninovs sonater for cello og klaver med cellisten Sol Gabetta.

Foto: Dale Steadman.