English Copenhagen Phil
Mélodie Ruvio, mezzo
Luk

Mélodie Ruvio, mezzo

Altsangeren Mélodie Ruvio voksede op med musik – hun spillede blokfløjte, og med børnekoret Sotto Voces var hun med til at optræde på Opéra Bastille. Efter studier i filologi og spansk kultur tog hun en musikuddannelse på Conservatoire National de Région i Paris. Hendes optræden som Narren i Destouches‘ Le Carnaval et la Folie, som under ledelse af Hervé Niquet blev opført på Opéra Comique i Paris, Théâtre du Capitole i Toulouse og også Bukarester Oper, vakte stor opmærksomhed.

Mélodie Ruvio bevæger sig mest i Barokrepertoiret. I 2011 sang hun “Phébée” i en version af Rameaus Castor et Pollux sammen med Ensemble Ausonia på Festivaler i Sablé, la Chaise-Dieu og Bremen, og hun sang “Disinganno” i Händels Il trionfo del tempo e del disinganno med Alexis Kossenko og Les Ambassadeurs i bl.a. Warszawa. In 2012/2013 havde hun succes i Cavallis Egisto på Opéra Comique, Operaen i Rouen og på Grand Théâtre i Luxembourg.

Som oratoriesanger har Mélodie Ruvio optrådt i bl.a. Liszts Via Crucis, Händels Messias og Utrechter Te Deum, Mozarts Requiem og Vesperae solennes de Confessore, Mendelssohns Elias, Bachs Passioner og h-Moll Messe samt Pergolesis Stabat Mater. Blandt de dirigenter, hun i den sammenhæng har arbejdet med, er Françoise Lasserre, Rinaldo Alessandrini, Jérôme Correas, Marc Minkowski, Facundo Agudin, Michael Radulescu, Mathieu Romano, Jean-Michel Hasler, Frédérick Haas og Alessandro Mocci.

I sommeren 2015 sang Mélodie Ruvio bl.a. musik af Monteverdi sammen med Les Arts Florissants og dirigenten (og tenoren) Paul Agnew.