English Copenhagen Phil
Michael Carøe, konferencier
Luk

Michael Carøe

Michael Carøe er født i 1960 og er en dansk enter­tainer, sanger, skuespiller, komiker og tv-vært. Han fik sit gennembrud i komiker-trioen Plat og på Kanal 2’s Morgenflimmer.

Sang og musik har altid været Michael Carøes faste følgesvende. I mange år har han som sanger og entertainer boltret sig i et univers inspireret af mesteren Frank Sinatra and The Rat Pack’s musikalitet, elegance og humor. Et univers han lystigt udfordrer ved konstant at afsøge alle musikalske stilarter. Egentlig kun begrænset af mottoet: ”It Don’t Mean a Thing – If It Ain’t Got That Swing”.

Carøe er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1984. Han har bl.a. medvirket i teaterstykkerne Macbeth på Gladsaxe Teater og Fiaskospiralen på Dr. Dante, musicals som Evita og Chicago samt i Det Kgl. Teaters megaopsætning af Robin Hood i Dyrehaven.

I 1998 lancerede Michael Carøe sit første show: Welcome to my way på Bellevue Teatret med opfølgeren Afskedsshow vol. 1 året efter. Showet blev dog efter­fulgt i 2002 med showet Back in business. Han er siden blevet kaldt den fødte entertainer og retro-crooneren (refrænsanger, hvis stærkt dæmpede og sentimentale sang forstærkes af en mikrofon). Dertil har han haft succes med showet Lovers in the Moonlight i Tivolis Glassal.

Af filmproduktioner kan nævnes roller i Olsen­bandens sidste stik (1998), Sprængfarlig bombe (2006) og Klovn: The movie (2010). Herudover har Michael Carøe medvirket i tv-serier som Mor er major (1985), Hjerte-flimmer (1998), Nikolaj og Julie (2003), Julie (2005), Ørnen (2006), Sommer (2008) samt julekalenderen Mikkel og Guldkortet (2008). På tv har han været programmedvært på Eleva2ren og vært på Så Det Synger.

www.michaelcaroe.dk