English Copenhagen Phil
Matthew Long, tenor
Luk

Matthew Long, tenor

Matthew Long er en britisk klassisk tenor, der i dag bor i London.

Hans seneste projekt har været en optagelse af britisk musik bestående af folkesange, klassisk engelsk sangrepertoire og orkesterarrangementer af velkendte hymner. Her arbejdede han sammen med akkompagnatør Malcolm Martineau, The London Philharmonic Orchestra og guitarist Rufus Miller i Abbey Road studierne; udsøgte klassiske sange af George Butterworth, Roger Quilter, Vaughan Williams og Gerald Finzi samt folkesange fra England, Irland, Skotland og Wales.

Matthew Long fik sin første professionelle sangoplevelse i Italiens operahuse som en drenge-korsanger. I den senere tid har han været en efterspurgt solist særligt til musik af Benjamin Britten ex rollen som ‘Miles’ i Brittens opera The Turn of the Screw til produktioner på Teatro Reggio di Torino (1995), Teatro Comunale di Bologna (Teatro Comunale di Bologna 1996) og Teatro di Roma (1997).

Matthew Long har studeret musik på University of York og var her medlem af York Minster-koret. Han flyttede derefter til London, og i de følgende år arbejdede han med nogle af Storbritanniens mest anerkendte ensembler. Han har i flere år været medlem af de anerkendte kammerkor The Sixteen, Tenebrae og I Fagiolini. Udover at synge på mange af Europas mest kendte koncertsteder har han med disse grupper rejst over hele verden og optrådt på festivaler i Japan, Kina, Australien, Bermuda, USA og Afrika.