English Copenhagen Phil
Marianna Shirinyan, klaver
Luk

Marianna Shirinyan. Klaver

Armensk-danske Marianna Shirinyan er en af Europas førende pianister, efterspurgt både som solist og som kammermusiker. Hun er en hyppig gæst på en række internationale festivaler herunder Schleswig-Holstein Music Festival, Schwetzinger Festspiele, MDR Summer Music Festival, Festspillene i Bergen, samt bl.a. Stavanger, Risør og Oxford internationale kammermusikfestivaler.

Sideløbende hermed har hun etableret sig som én af sin generations førende pianister med solooptrædener med førende orkestre såsom DR SymfoniOrkestret, symfoniorkestrene i Oslo, Helsinki, Norrköping og Göteborg med Copenhagen Phil, Tapiola Sinfonietta samt Odense-, Aarhus- og Sønderjyllands Symfoniorkester. I sæson 2013/2014 var hun ’Artist in residence’ ved Odense Symfoniorkester, og fra 2014 til 2016 var hun det hos DiamantEnsemblet. Fra 2003 til 2011 var hun et fast medlem af Esbjerg Ensemble – og siden 2013 har hun været ‘Steinway Artist’.

Udenfor Skandinavien har hun optrådt med the Bavarian Radio Symphony Orchestra, Potsdamer Kammerakademie, Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern, Munich Symphony Orchestra, Würzburg Philharmonic, kammerorkestrene i München og Hamborg, Armenian Philharmonic Orchestra, I Pomeriggi Musicali di Milano, Wuhan Philharmonic og under dirigenter som Hans Graf, Lawrence Foster, Zoltan Kocsis, Antonello Manacorda, Jun Märkl, Daniel Raiskin, Lan Shui, Marc Soustrot, Thomas Søndergård, Krysztof Urbanski og Joshua Weilerstein.

Siden 2015 har Marianna Shirinyan været professor i klaver ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, og hun har undervist på Schloss Weikersheim og Musikhochschule Lübeck.

Dertil har hun vundet et stort antal priser, her kan f.eks nævnes Musikanmelderringens Kunstnerpris i 2009, og i 2010 fik hun som den første P2 Kunstnerprisen for sit musikalske og kunstneriske virke i dansk musikliv.

Marianna Shirinyan har udgivet flere cd’er bl.a. Il Viaggio på Solo Musica, Beethovens 1. klaverkoncert samt Kuh­laus klaverkoncert med Copenhagen Phil på Orchid Classics og Mozarts klaverkoncert nr. 14 og 23 med Odense Symfoniorkester på Bridge Records, som har høstet stor anerkendelse fra internationale anmeldere. Indspilningen med Copenhagen Phil er en del af den særlige tilknytning, hun har til orkestret, som har omfattet adskillige koncerter samt en turné i Spanien i foråret 2018.

Marianna Shirinyan er født og opvokset i Armenien. Hun studerede i sin hjemby Yerevan samt med Konrad Elser i Musik­hoch­schule Lübeck i Tyskland. Vigtige rådgivere for hende har været Leif Ove Andsnes, Elisabeth Leonskaia og Oleg Maisenberg.

www.marianna-shirinyan.com