English Copenhagen Phil
Leif Aruhn-Solén, tenor
Luk

Leif Aruhn-Solén, tenor

Den svenske tenor Leif Aruhn-Solén er en efterspurgt sanger på koncert- og operascener over hele verden. Med en høj tenorstemme, der har let ved koloraturer kombineret med en smuk klang og udtryksfulde interpretationer, har han samarbejdet med flere af de mest anerkendte barokensembler og symfoniorkestre i hele verden. Han har ligeledes haft operaengagementer i Europa, Nordamerika, Asien og Australien.

Leif Aruhn-Solén har et nært forhold til barokmusikken. Han er ofte hørt i de krævende Evangelistpartier i Bachs Passioner, i haute-contre partier i fransk barok og i Händels værker for tenor. Med hans kendskab til forskellige perioders opførelsespraksis, har han også haft succes i værker af Mozart, Haydn, Rossini og nutidige komponister.

Leif Aruhn-Solén studerede først på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm og siden på Oberlin College i Ohio, USA, hvorfra han tog diplomeksamen i 2001. Allerede under hans studietid optrådte han som solist i værker af Bach og Schubert med anerkendte orkestre som City of Birmingham Symphony Orchestra (Sakari Oramo), Oslo Filharmonien (Herbert Böck), Sveriges Radios Symfoniorkester (Arnold Östman) og Malmö Symfoniorkester (Eric Ericsson). Umiddelbart efter hans eksamen blev han engageret til at synge med Les Arts Florissants (William Christie), New Israeli Opera (Christoph Spering) og Singapore Symphony Orchestra (Lim Yau) efterfulgt af operaengagementer på Grand Théâtre de Genève, Opéra National de Montpellier, Kungliga Operan samt orkesterengagementer med Cleveland Symphony Orchestra, Freiburger Barockorchester og Concert Spirituel.

Leif Aruhn-Soléns seneste engagementer har bl.a. været som Evangelisten i Bachs MATTHÆUSPASSIONEN på Opera Queensland, First Sailor/Spirit i Purcells DIDO AND AENEAS med Concerto Copenhagen (Andrew Lawrence King), Lillebror i Lindahls KARLSSONTAGET på Malmö Opera og Evangelist i Bachs JULEORATORIET med Odense Symfoniorkester.

På CD har Leif Aruhn-Solén bl.a. indspillet HANDEL ARIAS (Edition Lilac), IFIGENIA IN AULIDE af Martín y Soler og AMINTA, IL RÈ PASTORE af Mazzoni (Harmonia Mundi K617), Charpentiers JUDICIUM SALOMONIS (Virgin Classics) og SONGS OF THE HEART (Sterling).

I sæsonen 2018/2019 optrådte Leif Aruhn-Solén på Copenhagen Opera Festival i rollen som Gandhi i Satyagraha samt medvirkede i opførelsen af Bernsteins The Mass.