English Copenhagen Phil
Holmens Kantori
Luk

Holmens Kantori

Holmens Kantori regnes for ét af Danmarks bedste kirkekor. Kantoriet tæller 15 professionelle yngre sangere, de fleste uddannet ved musikkonservatoriet i København. Koret virker til daglig i Holmens Kirke og Christiansborg Slotskirke og har optrådt utallige gange for den danske regering og det danske kongehus, senest til Prins Henriks bisættelse og Castrum Doloris. Kantoriet har indspillet flere CD’er og tager jævnligt på turné i Danmark og udlandet.

Jakob Lorentzen

I over 20 år har Jakob Lorentzen beklædt stillingen som 1. organist ved Holmens Kirke og Christiansborg Slotskirke, der hører med til embedet. Senest var det således Jakob Lorentzen, der havde det musikalske ansvar for Prins Henriks bisættelse og også for det forudgående Castrum Doloris. Han blev uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, efterfuldt af tre år i Paris, hvor han gik i solistklassen på byens musikkonservatorium og afsluttede med fineste eksamen og højeste udmærkelse ”Prix de Virtuosité”.

Udover sit virke som organist nyder Jakob Lorentzen stor anseelse som både dirigent og komponist. Ved Holmens Kirke har han stiftet Holmens Vokalensemble og Holmens Barokensemble, og han har gennem tiden haft tæt tilknytning til DRs ensembler. Han har været korsyngemester for operakoret på Det Kgl. Teater og arbejdet med Ars Nova og Mogens Dahls Kammerkor.

Som komponist har Jakob Lorentzen skrevet utallige værker – flest for kor, men også sange og orgelværker er på hans opusliste. Langt de fleste værker er blevet udgivet på danske forlag. Han er hovedredaktør på den nye ”Kirkesangbogen” fra Det Kgl. Vajsenhus og har indspillet en række albums både med orgel- og kormusik.