English Copenhagen Phil
Henriette Bonde-Hansen, sopran
Luk

Henriette Bonde-Hansen, sopran

Henriette Bonde-Hansen har i en generation været én af Danmarks førende sopraner. Hun har med omhu og begavelse forvaltet sit talent og står i dag på toppen af sin karriere med en blomstrende, virtuos stemme og et enestående kunstnerisk overskud.

Hun har et omfattende operarepertoire, som bl.a. rummer alle de store Mozart roller samt de krævende Bel Canto heltinder.

Henriette har arbejdet på alle de store operascener i hele Europa. Hun er en hyppig gæst med de største orkestre bl. a. DR SymfoniOrkestret, Kungliga Filharmonikerna, Gewandhausorchester og Royal Concertgebouw Orchestra. Blandt de mange prominente dirigenter, hun har optrådt med, kan nævnes Riccardo Chailly, Christopher Hogwood, Fabio Luisi, Marc Minkowski og Antonio Pappano.

Hun har derudover indspillet en række Mozart operaer med DR UnderholdningsOrkestret under ledelse af Adam Fischer: Cinna/LUCIO SILLA, Aspasia/MITRIDATE, Aminta/IL RE PASTORE og Ilia/IDOMENEO. I sæsonen 18/19 var hun engageret i en lang række koncerter med bl.a. DR SymfoniOrkestret og Fabio Luisi i Mahlers Des Knaben Wunderhorn.

Henriette Bonde-Hansen er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og fortsatte på Operaakademiet, hvor hun afsluttede i 1993.