English Copenhagen Phil
Grant Doyle, bas
Luk

Grant Doyle, bas

Grant Doyle er født i Adelaide. Han har studeret ved Royal College of Music i London og var medlem af Jette Parker Young Artists Programme på Royal Opera House Covent Garden. Her har han optrådt som ‘Ping’ i Turandot, ‘Harlequin’ i Ariadne på Naxos, ‘Schaunard’ i La Bohème samt ‘Billy Wayne Smith’ i Anna Nicole.

Af øvrige operaoptrædener kan nævnes bl.a. ‘Yeletsky’ i Tjajkovskijs Spar Dame, ‘Zurga’ i Bizets Perlefiskerne på Opera Holland Park, ‘Forester’ i Janáčeks The Cunning Little Vixen og Don Giovanni på Garsington Opera, ‘Abraham’ i Clemency på Scottish Opera, ‘Schaunard’ i La Bohème på Glyndebourne, ‘Marcello’ i La Bohème i Royal Albert Hall, ‘Demetrius’ i Brittens En midsommernatsdrøm i Madrid og Berlin, ‘Ned Keene’ i Brittens Peter Grimes på Gran Canaria og ‘Mike’ i John Adams’ I Was Looking at the Ceiling i Rom.

Med English Touring Opera har han sunget titelrollen i Barberen i Sevilla, ‘Orestes’ i Glucks Iphigenia på Tauris, ‘Marcello’ i La Bohème, ‘Hector’ i King Priam og ‘Nello’ i Pia de’ Tolomei. Med State Opera of South Australia har Grant Doyle synget Don Giovanni, ‘Greven’ i Figaros Bryllup og ‘Starbuck’ i Jake Heggies Moby Dick samt ‘Orestes’ i Iphigenia på Tauris.

Dertil er Grant Doyle en travl koncertsolist og har optrådt med Philharmonia Orchestra, Hallé Orchestra, Ulster Orchestra, Bournemouth Symphony Orchestra, Tasmanian Symphony Orchestra og The Bach Choir.