English Copenhagen Phil
Ellen Hillingsø, fortæller
Luk

Ellen Hillingsø

Ellen Hillingsø er én af Danmarks markante kvinder. Grundet hendes alsidige og svært definérbare profil er hun ikke nem at sammenligne med andre. Én ting er dog sikker – hun er et berigende og intelligent menneske, der med stor overbevisning animerer andre mennesker til udvikling.

Ellen Hillingsø er en ofte brugt foredragsholder, hvor hun taler inspirerende om emner, der tager udgangspunkt i hendes eget liv. Foredragene hører til dem, der giver deltagerne stor energi og indsigt og efterlader dem opløftede og afklarede.

Generalens datter fik sit store folkelige gennembrud i rollen som den yderst frembrusende og kompromisløse ‘Charlott’ i Bornedals tv-serie, Charlott og Charlotte. Senere har vi mødt Ellen Hillingsø i et hav af karaktertunge roller både i film-, teater- og tv-sammenhænge. Vi ser hende ofte i roller, hvor hun bliver tillagt stor autoritet – eksempelvis som skoleleder i TV2-serien, Rita, og tidligere som chef for Efterretningstjenesten på DR’s Livvagterne og i spændingsserien, Broen.

Ellen Hillingsø er en stærkt engageret ambassadør for Red Barnet, og hun støtter aktivt projekter i bl.a. AIDS-Fondet. Hun er mor til en dreng og en pige og gift med Christoffer Castenskiold.