English Copenhagen Phil
Elisabeth Jansson, alt
Luk

Elisabeth Jansson, alt

Mezzosopranen, Elisabeth Jansson, er født i 1976 i Stockholm, men har studeret i Tyskland ved Richard Strauss Konservatoriet (nu Musikhochschule für Musik und Theater München), i England på Royal Academy of Music i Londen samt i Danmark på Opera Akademiet i København.

Hun debuterede på Det Kgl. Teater i 2003 som Cherubino i Figaros Bryllup, og året efter fik hun Reumerts Talentpris. Siden har Elisabeth Jansson som medlem af solistensemblet på Det Kgl. Teater sung­et titelrollen i Bizets Carmen, Cherubino i Figaros bryllup, mezzosopran i Händels Messias, Suzuki i Puccinis Madame Butterfly og Rossweisse i Det Kgl. Kapels koncertopførelse af Wagners Valkyrien – et parti hun også har sunget med Berliner Philharmonikerne og Simon Rattle.

Også som oratoriesanger er Elisabeth Jansson efter­tragtet. Hun har bl.a. været solist i Beethovens Missa Solemnis med det fornemme Rias Kammerkor i Berlin og i Bachs Johannespassionen på Théâtre des Champs-Élysées i Paris og i Bachs Juleoratorium med Copenhagen Phil under ledelse af Ebbe Munk.

Hun har modtaget en lang række priser og legater blandt andet Elena Gerhardt Lieder-prisen, Isabel
Jay Operatic-prisen, Joel Berglunds Legat og Michael Head-sangerpris.

Hun har desuden medvirket i Alban Bergs Lulu på Semper-Oper i Dresden, Det Kgl. Teaters opførelse af Ligetis Le Grand Macabre, Dvoráks Rusalka, Verdis Falstaff og Mahlers Des Knaben Wunderhorn med Den hollandske Radios Kammerfilharmoni dirigeret af Michael Schønwandt.