English Copenhagen Phil
Bobo Moreno, crooner
Luk

Bobo Moreno, crooner

Siden slutningen af 1980’erne, har Bobo Moreno sunget sig længere og længere ind i hjerterne på musikelskere i hele landet. Moreno er nemlig først og fremmest kendt som sanger med stort S, og det som en af Danmarks bedste! For dét der har gjort det lidt pudsige navn Bobo Moreno verdensberømt i Danmark, er ganske enkelt evnen til at begejstre et hvilket som helst publikum med sin alsidige stemme. Gennem årene har han arbejdet med de største navne herhjemme fra Sanne Salomonsen, Lis Sørensen, Hanne Boel, Anne Linnet, Søs Fenger og D:A:D til Radioens Big Band, Danseorkestret og Birthe Kjær. Også mange tv-optrædener er det blevet til med medvirken i en bred vifte af musik- og underholdningsshows. Man har endda kunne både høre og se ham i et enkelt afsnit af DRs Krøniken. Han kan desuden skrive ‘Kongelig Hofleverandør’ på visitkortet, efter en TV transmiteret optræden på Christiansborg, i forbindelse med kronprinsebrylluppet.

Bobo Moreno er en kær gæst hos landets brass bands, harmoniorkestre og symfoniorkestre. Orkestre som DR UnderholdningsOrkestret, Slesviske Musikkorps, Prinsens Musikkorps, Livgardens Musikkorps samt en lang række af politi-, post- og jernbaneorkestre har haft Moreno på programmet. I 2014 modtog han Gentofte Kulturpris.

Alsidighed er Bobo Moreno’s varemærke. Gennem tiden har han optrådt med alle tænkelige typer af orkestre, og sunget utallige sange. Et egentligt gennembrud fik han i 1993 med Peaches&Bobo, en popduo, hvis plade ‘Simple Emotions’ blev produceret af en anden duo, Rugsted&Kreutzfeldt. Op gennem 90’erne udvidede han hurtigt paletten med både rock, jazz – og sågar musicalen Hair på Betty Nansen Teatret blev der tid til. Under Copenhagen Jazzfestival 1998 blev et afbud fra bluessangeren Peter Thorup startskuddet på Morenos etablering som big band sanger. Denne koncert var med Niels Jørgen Steens A-Team i Kongens Have – det blev til en permanent plads i orkestret, og i tiden efter fulgte koncerter med et hav af big bands heriblandt Ernie Wilkins Almost Big Band, Tivolis Big Band, Klüvers Big Band, Tivolis Big Band, Radioens Big Band og Glindemands Orkester.