English Copenhagen Phil
Luk

Anders Koppel

Anders Koppel har gennem de sidste 50 år markeret sig som komponist og pianist på både den danske og internationale musikscene.

Han indskrev sig for alvor i dansk musikhistorie med det eksperimenterende band Savage Rose, som han stiftede sammen med sin bror Thomas Koppel i 1967. Her fungerede han som organist og tekstforfatter til han i 1974 valgte at hellige sig kompositionsgerningen.

Det er som komponist, at Anders Koppel primært opbygger sit internationale navn. Med en sjælden evne til at skabe stemningsmættede lyduniverser skaber han kompositioner til både mindre arrangerementer og store dramatiske koncertstykker inden for kammermusik, opera, ballet, teater, radiodramatik og film.

Denne evne til at bevæge sig stilsikkert inden for forskellige kunstformer giver Anders Koppel en stor spændvidde som komponist, ligesom han formår at kombinere klassisk europæisk tonalitet med verdensmusik og en moderne rytmisk tilgang.

Han har skrevet musik til mere end 200 film, heriblandt Jungledyret (1993, 1996), Lille Virgil og Orla Frøsnapper (1980), Menneskedyret (1995) og komponeret en lang række symfoniske værker, der bliver opført over hele verden.

Sideløbende har Anders Koppel været udøvende musiker, først og fremmest i gruppen Bazaars, som er kendte for at blande balkanmusik med improvisation og Koppels egne kompositioner. For ti år siden stiftede han desuden trioen Koppel-Andersen-Koppel med sønnen Benjamin Koppel (sax) og Jacob Andersen (percussion).