English Copenhagen Phil

Richard Krug
Luk

Richard Krug

Egentlig var det kontrabassen, jeg brændte mest for som barn, men da jeg som seksårig stadig var for lille til en bas, fik jeg stukket min første cello i hånden. Det har jeg aldrig fortrudt!

Jeg er født og opvokset i Berlin, hvor jeg også stude­rede. Jeg har i flere år været solocellist i Junge Deutsche Philharmonie og var kontraktansat i Deutsche Oper Berlin. I 1993 blev jeg medlem af den interna­tionale prisbelønnede Minguet-kvartet i Köln. Ved siden af en aktiv turnévirksomhed har ensemblet været tilknyttet konservatoriet i Düsseldorf som gæste­lærere.

Siden jeg kom til Danmark i 1998, har jeg været så heldig at vinde stor respekt som solocellist i Copenhagen Phil, men også etableret mig som en efterspurgt kammermusiker og solist bl.a. med vores orkester. Jeg er medstifter af Sjællands Strygekvar­tet, som i øjeblikket har rigtig travlt. Vi har turne­ret i det meste af Norden samt Syrien, Grækenland, Italien og Kina. Vi har indspillet flere Cd’er og udgiver i 2011 Anders Koppels strygekvartetter samt Janaceks to kvartetter.