English Copenhagen PhilJesper Nordin
Luk

Jesper Nordin

Jesper Nordin er dansk dirigent med omfattende erfaring inden for især opera og ny kompositionsmusik. Han er født i 1975 i København. I 2002 blev han optaget i dirigentklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og fik afsluttende en plads i den prestigefyldte solistklasse, hvorfra han debuterede i december 2006.

Siden sin debut har han dirigeret alle landets professionelle orkestre, kor og ensembler, såvel som orkestre i Finland, Sverige, Ungarn, Ukraine og England. Fra 2008 til 2010 var han Studienleiter (Indstuderingsleder) på Det Kgl. Teater, hvor han også har dirigeret både opera, ballet og medvirket som dirigent i over 25 forestillinger. I 2012 vandt han en national dirigentkonkurrence arrangeret af Dansk Kapelmesterforening.

Han har uropført over 100 nyskrevne værker og har en tæt kontakt med sin generations danske komponister. Som komponist og arrangør er han opført at bl.a. Odense Symfoniorkester, DR Vokalensemblet og Det Kgl. Teater.

Han har udgivet flere cd’er med ny kompositionsmusik, senest med Athelas Sinfonietta Copenhagen og Vokalselskabet Glas. Derudover har han medvirket ved talrige tv­-produktioner, reklamefilm og ved hyldestkoncerter for både DR UnderholdningsOrkestret og Det Kgl. Operakor.