English Copenhagen PhilGiordano Bellincampi
Luk

Giordano Bellincampi

Giordano Bellincampi er en dansk-italiensk dirigent. Han er født i 1965 i Rom og flyttede i 1976 til Dan­mark med sin familie. Han er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i basbasun og i direktion hos professor Jorma Panula. Siden 2005 har han været operachef for Den Jyske Opera, hvor han også dirige­rer en del forestillinger. Sideløbende har han udbyg­get sin omfattende internationale dirigentkarriere.

Siden dirigentdebuten i 1994 med Odense Symfoniorkes­ter har Bellincampi været blandt landets mest travle og efterspurgte dirigenter i både Europa, USA og Asien. Han har dirigeret orkestre så forskellige som RTE National Symphony Orchestra i Dublin, Royal Stockholm Philharmonic, Bergen Philharmonic, Malmö Symphony, Stavanger Symphony, Trondheim Symphony, KBS Symphony Seoul og St. Petersburg Symphony Orchestra. Han er en tilbagevendende dirigent på Det Kongelige Teater i det nye og det italienske repertoire. Fra 1997-2000 var han chef for Athelas Sinfonietta og fra 2000-2005 chefdirigent for Sjællands Symfoniorkester.

Giordano Bellincampi blev i 2010 udnævnt til Ridder af Dannebrog, og i 2006 tildeltes han den italienske ridderorden for sin indsats for italiensk musik. Han har modtaget Poul og Sylvia Schierbecks Legat og Lud­vig Schytte og Hustrus Mindelegat i 2000 samt Franco Prisen, Gladsaxe Musikpris og Musikanmelderringens Kunstnerpris i 1998.

Giordano Bellincampi