English Copenhagen Phil



Ebbe Munk
Luk

Ebbe Munk

Ebbe Munk (f. 1950) har siden 1991 været kapelmester for Københavns Drengekor Det Kongelige Kantori og domkantor ved Vor Frue Kirke i København.

Han er uddannet ved Musikvidenskabeligt Institut i København og har senere studeret korledelse i München, Dresden, Budapest og USA. I 1986 startede han Kammerkoret Vox Danica, der specialiserede sig i ny nordisk musik og i 1991 vandt 1. prisen i Concours Internationales de Chant Chorale i Frankrig. Fra 1982 til 1991 var han leder af Sankt Annæ Gymnasiekor.

I samarbejde med især Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil, Tivolis Symfoniorkester, DR Under­holdningsOrkestret og Domkirkens Kammerorkester har han dirigeret en stor del af de klassiske korværker som Bachs Juleoratorium, h-mol messen, Händels orato­rier, Mozarts Requiem og de wienerklassiske messer, men også værker for kor og orkester fra det 19. og 20. århundrede. Ebbe Munk har samarbejdet med orkestre i udlandet og med mindre ensembler med speciale i ældre musik som Dufay Collective i London og Concerto Copenhagen. Hertil kommer a cappella-repertoiret fra det 15. århundrede til i dag med uropførelser af bl.a. Rautavara, Gudmundsen-Holmgren, Lewkowitch, Frandsen, la Cour, Mikkelborg og Holten.

Med Københavns Drengekor har Ebbe Munk dirigeret i koncertsale og katedraler over hele verden. For udbredelsen af dansk kortradition i udlandet modtog Ebbe Munk og Københavns Drengekor i oktober 1999 Den Danske Frimurerordens Hæderspris på 100.000 kr.

Ebbe Munk blev i 2002 udpeget som medlem af den ny­stiftede Fédération Européenne des Choeurs de l’Union i Bruxelles. Samme år modtog han sammen med Dufay Collective, London og Københavns Drengekor en Grammy ved Danish Music Awards for indspilningen af Buxte­hudes Kantater (Årets danske vokaludgivelse). I 2003 modtog han sammen Københavns Drengekor Det franske Akademis Bettencourt Pris i Paris. Ebbe Munk er fra 2006 præsident for juryen ved Festival des Cathédrales i Frankrig og fra 2008 musikalsk leder af Teapot Summer School for korsangere på New Zealand.