English Copenhagen PhilChristian Schumann
Luk

Christian Schumann

Die Neue Züricher Zeitung kalder han “en skinnende stjerne af den nye tyske dirigentgeneration.” Christian Schumann er en moderne og mangfoldig dirigent, der hurtigt har etableret et ry ikke bare som en opera- og symfonisk dirigent, men som en førende international dirigent af både moderne musik og filmmusik.

Christian Schumann åbnede sin sæson 2017/18 med to James Bond filmkoncerter på Elbphilharmonie i Hamburg efterfulgt af symfoniske og filmkoncerter i Holland, herunder Concertgebouw i Amsterdam. I denne sæson dirigerer han også flere Harry Potter-shows i Frankfurt og München, inden han skal en turné i Tyskland med film-i-koncert-produktioner af Star Wars.

Schumann fik første gang international opmærksomhed, da han vandt første prisen i the International Conducting Competition i Budapest. Herefter havde han vigtige debuter med London Philharmonic Orchestra og Philharmonia Orchestra på Royal Festival Hall. Siden da har han arbejdet med en række vigtige orkestre som bl.a. Staatskapelle Dresden, WDR Rundfunkorchester Köln, MDR Sinfonieorchester, Münchner Symphoniker, Bruxelles Philharmonic, Trondheim Symfoniorkester og Staatskapelle Weimar samt nye musikgrupper som Ensemble Intercontemporain og Österreichisches Ensemble für Neue Musik. Sidste sæson debuterede han med Helsinki Symfoniorkester og Turku Symfoniorkester, Ungarske Radio Symphony Orchestra og Orchestre Philharmonique de Nice. I sæson 2017/18 har han også debut med Bilkent Symphony Orchestra, Warszawa Philharmonic Orchestra, Orchester National de Lille, Copenhagen Phil og Oslo filharmoniske orkester. Blandt operahøjdepunkterne er en helt ny produktion af Peter Eötvös ’ikoniske opera Tre søstre ved Teatro Colón.

Netop Peter Eötvös er en af ​​Christian Schumanns mentorer, hvilket har ført ham til optrædener i store operahuse som Bayerische Staatsoper og Teatr Wielki i Warszawa med de to operaer Die Tragödie des Teufels og Lady Sarashina. Schumann har også haft et længere forhold til Theatre St. Gallen, hvor han var Kapellmeister fra 2006-2009. Her ledte han forestillinger af Bizets Carmen og Strauss Rosenkavaleren, mens han for nylig vendte tilbage til teatret for at dirigere kammeroperaen Jakob von Gunten af ​​Benjamin Schweitzer.

Schumanns særlige tilhørsforhold til filmmusik har ført ham til at dirigere store projekter på store arenaer eksempelvis Den Uendelige Historie på Krakow Film Music Festival i sommeren 2017. I 2016/17 optrådte Christian Schummann også på FIMUCITÉ Festival med Orquesta Sinfónica de Tenerife samt på Festival Musica i Strasbourg og MANCA Festival i Nice, hvor han dirigerede J’accuse af Philippe Schoeller med henholdsvis SWR Sinfonieorchester og Orchester Philharmonique de Nice.

Christian Schumann har gennemført en række optagelser til film- og videospil herunder Pascal Schumachers L’enigme med WDR Rundfunkorchester Köln og Michael Obsts Nosferatu (1921). I efteråret 2016 dirigerede Schumann den musikken til Battlefield 1 (den seneste i Battlefield-videospil serien) af Johan Söderqvist med Philharmonia Orchestra.